De Italiaanse douche is de douche bij uitstek geworden !

Zovelen dromen ervan omwille van het design, omwille van het gebruikerscomfort en omwille van het eenvoudig onderhoud.

Het is een inloopdouche die veel ruimte biedt voor een verzekerde welness. Ze wordt opgebouwd met een muurbekleding en vloer in betegeling. Dat verleent haar een bijzonder design. In de keuze van de oppervlakten en de bekleding dient men twee elementen zeker voor ogen te houden :

  • Het esthetische : De douche moet ook een plezier voor uw ogen zijn. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken in zake de grootte, de materie en het motief van uw betegeling.
  • De duurzaamheid : het is natuurlijk ook noodzakelijk om de betegeling van uw douche te kiezen in functie van de weerstand, de normen en de voorgestelde materie.

Het esthetische

De keuze van de bekleding:
De Italiaanse douches kunnen op verschillende wijzen versierd worden in functie van de gekozen bekleding. Heel veel particulieren kiezen voor een betegeling in klein formaat : mozaïeken ( in glaspasta of in keramiek ).

Tegenwoordig kent ook de betegeling in groot formaat een stijgend succes. Wat de keramiek betreft, die bekleedt een vooraanstaande rol aan de muren en op de vloeren van de Italiaanse douches.

Over welk materiaal gaat het eigenlijk? Het is een samengedrukte mengeling van klei en kiezelaarde die gebakken wordt onder hoge temperatuur. Het percentage poreusheid is duidelijk lager dan bij de traditionele faiencetegels, wat een niet te onderschatten voordeel is.

U hebt de keuze tussen vele formaten ( van het hele kleine tot de meest grote), en een massa kleuren. Hiermee kunt u uw badkamer werkelijk heel persoonlijk en exclusief maken.

De duurzaamheid

carrelage-douche
Een douche in de loop van de tijd:

Om tenvolle en blijvend van uw douche te kunnen genieten, moet men natuurlijk bijzonder aandacht schenken aan :

de voorbereiding van de ondergrond van de bekleding ( mozaïeken, betegeling ) : een onontbeerlijk systeem van waterafdichting ( mechanisch of chemisch)

de producten om te kleven ( mortel – lijm ) en het voegsel dat moet aangepast zijn aan een intensief gebruik van water ( en stoom )

Tenslotte moet men ook rekening houden met de geldende normen om de meest degelijke betegeling te kiezen. In dit geval is het de Europese norm, die men gewoonlijk de UPEC norm noemt, die bevoegdheid dienaangaande bezit.

Besluit

De Italiaanse douche is een must geworden.

Om de Italiaanse douche te maken die u het meest zal bevallen, is het nodig om een goede betegeling te kiezen die zowel esthetisch als in functie van de normen van duurzaamheid en veiligheid voldoet. Het is dan ook absoluut onontbeerlijk om een beroeps tegelzetter te consulteren die u raad zal geven betreffende de vele vormen, materies en kleuren die zelfs de meest veeleisende verbruikers zullen kunnen verleiden.

Category : Badkamer / Publié le 26 Jan 2017