Het is niet makkelijk om een indruk van ruimte op te wekken in een kleine kamer. De vraag die veel mensen zich stellen is met welke aspecten u kan spelen om een kamer of woonkamer met beperkte afmetingen te vergroten. Betegeling is één van de beste opties om dit te doen. Om een kamer groter te doen lijken, is het aangeraden om met tegels aan het werk te gaan. U kan volgende tips met betrekking tot de keuze van de tegels volgen om een ruimte groter te doen lijken dan voorheen.

Kleine kamer: welk tegelformaat?

Het is niet nodig verbouwingswerken te gaan uitvoeren om een kamer te vergroten. Het volstaat namelijk de geschikte tegel te gebruiken en de klus is geklaard. Dat is wat men noemt “spelen met een optisch effect”.

Om een kamer ruimer te maken, wordt aangeraden te investeren in grote tegels. Door te kiezen voor kleine tegels riskeert u namelijk dat de kamer nog kleiner gaat lijken. Grote tegels geven dan weer de indruk dat de ruimte zowel in de lengte als in de breedte groter is.

De configuratie van de betegeling speelt ook een belangrijke rol bij de vergroting van een kamer. Daarom is het aangeraden gebruik te maken van vierkante of rechthoekige tegels. Mozaïek en zeshoekige tegels, daarentegen, maken de ruimte kleiner. U kan eveneens best vermijden om formaten te mengen. Indien u dat toch doet, zal het ruimte-effect teniet worden gedaan.

Het is duidelijk dat betegeling in groot formaat tegenwoordig heel trendy is. Door hiervoor te kiezen, zal de ruimte niet alleen groter worden, maar ook veel moderner ogen. U kiest dus best voor een tegel van 50 x 50 cm. De tegelmodellen in de vorm van een vierkant zijn het meest geschikt om een kamer groter te doen lijken. Om het geheel perfect af te maken, is het noodzakelijk dat u voor fijne voegen kiest.

Het belang van de richting van de plaatsing

Om een ruimte groter te laten lijken, volstaat het niet om te kiezen voor een tegel in het ideale formaat. Ook de richting waarin de betegeling geplaatst wordt, is belangrijk.

Indien u geen aangepaste plaatsingstechniek gebruikt, zou het kunnen dat de ruimte er niet groter gaat uitzien. Daarom is het aangeraden te kiezen voor een diagonale plaatsing. Deze methode bestaat erin de eerste tegel in het midden van de ruimte te plaatsen en de plaatsing van de andere tegels hierop af te stemmen. Dat is een heel originele methode die een ruimte groter zal doen lijken.

Het is ook mogelijk de tegels in de breedte van de kamer te plaatsen. Het zal lijken alsof de muren verder naar de kant geduwd worden. De tegels kunnen ook in de richting van het licht geplaatst worden. Ook dat zorgt voor een heel interessant perspectief om een ruimte te vergroten.

Voor nog meer ideeën is het aangeraden een beroep te doen op de knowhow van een specialist in het plaatsen van tegels. Het is belangrijk op te merken dat het design van de tegels niet het enige belangrijke aspect is. U dient eveneens te kiezen voor een veilige betegeling. Enkel een professional kan u goede aanbevelingen geven over een goede slipvrije tegel.

Ruime kamer: De kleur van de betegeling

Eenmaal de afmetingen van de betegeling gekozen zijn en de richting van de plaatsing vastligt, is het noodzakelijk te bekijken welke kleur u best kiest voor uw tegels om de kamer te vergroten.

De stijl van de kleur hangt af van de betreffende ruimte. Dat kan een slaapkamer zijn of een woonkamer. Hoe dan ook is het aangeraden te kiezen voor een betegeling in een lichte kleur. Dat geeft een kamer veel meer licht.

Daarnaast dient u te kiezen voor een effen kleur of lichte en weinig gekleurde motieven. Bovendien zal het mogelijk zijn om koude toetsen of pastelkleuren naast elkaar te plaatsen om de ruimtelijke indruk te maximaliseren. Het is ook een goed idee om twee verschillende kleuren te nemen. Marmeren tegels combineren met een lichtere kleur voor het midden gedeelte van de kamer is een uitstekend perspectief. Het effect zal u bekoren en het gevoel van volume zal heel zeker aanwezig zijn.

Het is echter aangeraden tegels in dambordpatroon te vermijden. Het is ook belangrijk te onthouden dat de afwerking van de betegeling van immens belang is. Hoewel een matte afwerking erg in de mode is, kiest u beter voor een glanzende betegeling, omdat die het licht weerkaatst en meer ruimte creëert.

De verschillende stijlen en imitatiebetegelingen zijn een referentie geworden in termen van betegeling en interieurdecoratie.

Voor een kleine kamer is het aangeraden u te wenden tot imitatiebetegeling in een lichte kleur. De voegen moeten niet te opvallend zijn, het is beter gebruik te maken van grote tegelstroken.

Category : Tips / Publié le 01 Oct 2018