Voor de inrichting van uw interieur verkiest u een “natuurlijke” stijl. U wil echter een vloerbekleding in hout of steen vermijden, want die materialen vereisen teveel onderhoud om hun schoonheid te behouden. U neigt resoluut naar tegels die beter bestand zijn tegen slijtage, schokken en intensieve passage. Welke betegeling is ideaal voor een “natuurlijk” interieur? U heeft de keuze tussen verschillende soorten betegeling. Hieronder de details.

De natuurlijke stijl: definitie

Deze stijl is momenteel erg in trek. Het concept is gebaseerd op volgend principe: om zijn welzijn te verzekeren, heeft de mens de natuur nodig. Planten, kiezelstenen, hout en cameeën in “natuurlijke” kleuren zoals grijs, zand, groen en bruin, zijn onontkoombare elementen in een hedendaags interieur.

De natuurlijke stijl kan verschillende sferen opwekken. U kiest de elementen die het best aansluiten bij de sfeer die u in elke ruimte wenst te creëren. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een “kustsfeer” in de badkamer, een “landelijke” sfeer in de woonkamer, een “rustieke” stijl in de keuken, enz. Wat uw wensen ook zijn, er zijn genoeg soorten betegeling met een natuurlijk aspect voor elk type interieur.

De tegel: het ideale materiaal om een natuurlijke sfeer te creëren

Aangezien een tegel tegenwoordig verschillende natuurlijke materialen nabootst, zoals steen, hout, beton of leisteen, heeft u de mogelijkheid een specifiek karakter te geven aan elke ruimte van uw woning. U heeft enkel nog verbeelding nodig om een unieke sfeer te creëren, in harmonie met uw interieur in een natuurlijke stijl.

Betegeling met hout- of parketimitatie

Dit is de meest voorkomende betegeling in natuurlijke stijl. Om de richtlijnen van dit genre interieur te respecteren, dient u te kiezen voor een vloerbekleding in een warme kleur. Tegels in keramisch gres met houten parketimitatie, licht of donker, passen perfect. Dankzij dit materiaal kan u de warme sfeer creëren die het houteffect met zich meebrengt en toch genieten van de sterkte en duurzaamheid van een tegel. De houtimitatie is verbluffend dankzij de evolutie van de productietechniek van tegels. Uw bezoekers zullen niet doorhebben dat de vloer niet echt houten parket is tot ze het aandachtig bestudeerd hebben, zelfs nadat ze eraan gevoeld hebben.

Er zijn verschillende soorten tegels in imitatiehout, zoals tegels in keramisch gres met een formaat van 22,5 x 90 cm die voorzien zijn van een delicate geëmailleerde afwerking en bestaan in de kleuren crème of beige. Deze tegels geven een mooie helderheid aan een ruimte.

Indien u een zonnigere toets wenst om uw leefruimte wat op te vrolijken, kies dan voor tegels in keramisch gres die tot in de perfectie de nobele essentie van de iepenhout imiteren.

Om aan een ruimte een expressiever karakter te geven, kiest u best voor een meer sobere tegel. Lichtere kleurtoetsen zullen voor een mooi contrast zorgen met de rest van het interieur.

Indien u beslist de muren wit te verven om de helderheid van een ruimte te optimaliseren, kies dan voor een rustieke vloerbekleding die de natuurlijke kant van de omgeving zal versterken. De tegels met “gesculpteerd houteffect” zullen hier perfect bij passen.

Betegeling met natuursteeneffect

Dankzij hun technische eigenschappen kunnen tegels in keramisch gres een fantastisch natuursteeneffect creëren. Dit type betegeling wordt hierdoor meer en meer geapprecieerd en behoort tot de populairste binnen- en buitenbedekkingen op de markt. Naast het uitzonderlijke esthetische aspect, brengt het ook kwaliteit, de doeltreffendheid van de technische eigenschappen, een goede prijs-kwaliteitverhouding en makkelijk onderhoud samen.

De tegel met natuursteeneffect bestaat in een resem formaten en kleuren. Afwerking in leisteen met grijs-, kwarts-, kalk- of marmertinten, of in travertijn in crèmekleur of beige, u beschikt over een ruime keuze voor een vloerbekleding die aansluit bij de stijl van uw interieur.

Betegeling met kalksteeneffect: elegantie voor elk type inrichting

Bestaande uit beige cameeën geeft een betegeling in keramisch gres met kalksteeneffect elegantie, helderheid en een vleugje authenticiteit aan het interieur van een kamer. Deze tegels geven een effect van marmer en fijne aderen die natuurlijke kalksteen karakteriseren. Ze passen zich aan elk soort interieur aan, klassiek, hedendaags of mediterraans.

Betegeling met leisteeneffect: een uitzonderlijk esthetisch aspect

De charme en elegantie van een betegeling met glinsterend leisteeneffect zal uw gasten compleet verrassen. De antraciete kleur en het gevoel van leisteen geven een vleugje moderniteit aan uw interieur. Dit type betegeling valt zowel in de smaak bij liefhebbers van design als bij aanhangers van de moderne stijl en fans van vloerbekledingen in natuursteen.

Om af te sluiten

Betegeling is uw grootste bondgenoot voor een “natuurlijke” interieurdecoratie. Het is een vloerbekleding die makkelijk te onderhouden is en een vleugje elegantie, design en authenticiteit aan een kamer geeft. Parket- of natuursteenimitatie, er is een grote keuze aan tegels om aan uw behoeften te voldoen.

Category : Tips / Publié le 01 Oct 2018