bekledding-terras

Hebt u het moeilijk om te kiezen tussen de vele mogelijkheden die beschikbaar zijn om uw terras te bekleden? Om er toch maar uit te geraken, zou u natuurlijk graag wat raad krijgen om u te wijzen op het materiaal dat geschikt is voor wat u nodig heeft. U vraagt zich ook af of tegels de ideale bekleding voor de vloer van een terras zijn? Allemaal elementen die een antwoord verdienen.

De bekleding van een terrasvloer: criteria waarmee u rekening moet houden

Om de bekleding van de vloer van uw levensruimte buitenshuis te kunnen kiezen, moet u rekening houden met meerdere criteria. Wilt u dat de kleur en het uitzicht van de bekleding in harmonie zijn met de muren van uw woning of wenst u eerder de huidige decoratietendensen te volgen en durft u contrasten aan? En wanneer wilt u gebruik maken van uw terras: is het een plaats waar u het ganse jaar door voorbij komt of is het enkel bestemd voor de mooie dagen?
Indien u in elk jaargetijde op uw terras komt, is antislipmateriaal zeker te verkiezen als bekleding. In het geval dat die plaats tijdens een groot gedeelte van het jaar blootgesteld is aan de zon, zal een vloerbekleding in een donkere kleur verblinding vermijden en accentueert ze juist een gevoel van warmte.

Een vloerbekleding aangepast aan uw noden

Natuursteen

dit is de meest klassieke vloerbekleding voor een terras. Laat uw voorkeur dan uitgaan naar een geborstelde, getrommelde of gegroefde afwerking, wat niet zo glad is als een gezandstraalde of gepolierde afwerking.

Leisteen

dit materiaal wordt meer en meer de trend. Er is een groot aanbod aan kleuren en het is er onder de vorm van ruwe of gepolierde vloerstenen. Deze bekleding gaat perfect in harmonie met hout.

Klinkers

het duurzame materiaal bij uitstek, een terrasvloer in klinkers kan eeuwen meegaan zonder af te breken. U hebt de keuze tussen een bekleding met klinkers in graniet, in grés, in basalt, in porfier of in beton.

Composiet

dit is één van de meest toegankelijke materialen voor het bekleden van een terrasvloer. Het kan eruitzien als graniet, keramiek, leisteen en zelfs hout. Het is antislip en weerstaat de vrieskou. En net zoals met natuursteen, slijt het met de jaren wat af.

Tegels

Op de markt wordt tegenwoordig een overvloed aan modellen van antisliptegels gepresenteerd, waarbij de vereiste kwaliteiten die nodig zijn voor het gebruik buitenshuis worden voorgesteld. Aangezien ze alle materialen kunnen imiteren (hout, beton, natuursteen, metaal, kokosmatten, enz…), betreft het hier het ideale materiaal om een terrasvloer te bekleden. Wat ook het soort inrichting is dat u voor ogen heeft voor uw leefruimte buiten, modern of klassiek, u zal zeker de tegels vinden die harmonisch zullen overkomen met uw inrichting.

Bekleding van uw terrasvloer: de voordelen van tegels

Men kan een grote variëteit aan tegels vinden in een uitgebreid aanbod aan kleuren, afmetingen, dikten en prijzen. Naast hun esthetisch aspect en het feit dat men de tegels kan aanpassen aan gelijk welke decoratiestijl, bieden deze materialen ook nog andere voordelen: het onderhoudsgemak en de duurzaamheid van het werk en men kan tegels natuurlijk ook hier en daar leggen. Al deze redenen verklaren de enorme vraag naar tegels voor een terrasvloer vandaag de dag.

Tegels voor een terrasvloer: hoe te kiezen?

Dankzij het uitgebreide gamma aan tegels dat op de markt aanwezig is, kan u zich alle stijlen veroorloven. Maar toch moet men enkele voorzorgen in acht nemen om een verkeerde keuze te vermijden. Eerst en vooral, moet u ervoor zorgen dat de betegeling overeenkomt met het geheel van de buitenomgeving van uw huis. Indien u in een zonnig gebied woont, kies dan voor niet al te heldere tegels. De weerkaatsing van de zonnestralen zouden u kunnen verblinden. Vuil en schimmels zijn eveneens meer zichtbaar op tegels met een heldere kleur.

Besluit

Uit het voorafgaande blijkt dat betegeling de ideale bekleding is voor uw terrasvloer. Het volstaat om de raadgevingen die in dit artikel naar boven kwamen te volgen om een goede keuze te maken. Vergeet ook niet om advies in te winnen van een bevoegd tegelzetter.

Category : Terras / Publié le 21 May 2017