joints-colores

Wist u dat de voegen het uitzicht van uw wand- of vloerbekleding zowel mooier als lelijker kunnen maken? Opdat het eindresultaat van uw betegeling datgene moet zijn wat u ervan verwacht, moet u een verstandige keuze maken uit de verschillende tinten. U kunt zelf een unieke en originele binnenhuisdecoratie ontwerpen. Kies daarom voor gekleurde voegen, dat is immers trendy nu!

gekleurde-voegen

Tegelvoegen in kleur: voor een persoonlijke bekleding

Om een betegeling te bekomen die het gewone overstijgt, mag u niet aarzelen om te spelen met de kleur van de voegen. Een bevoegd tegelzetter zal u bepaalde tinten kunnen aanraden die geschikt zijn voor uw betegeling binnen en buiten. De vakkennis van een ervaren vakman is onontbeerlijk om een eindresultaat te bekomen dat overeenkomt met uw verwachtingen.

Op de markt wordt een groot kleurenpalet aangeboden om de voegmortel, die in drie basiskleuren voorkomt: zwart, grijs en wit, te nuanceren. U kan ook kiezen voor mortel die reeds op voorhand gekleurd is. De keuze van de kleurtint van de voeg is zeer belangrijk voor een betegeling in mozaïek. De kleur bepaalt immers het slagen van het visueel aspect van het werk.

Tegelvoegen: welke kleur kiezen voor de vloer?

U moet een verstandige keuze voor de voegen van uw betegeling maken om te vermijden dat de harmonie van uw tegelvloer onderbroken wordt. Door te kiezen voor een heldere kleur, bv. wit, loopt u snel het risico om een illusie armer te zijn, omdat dit soort kleuren snel vuil en gemakkelijk smerig worden, vandaar het belang om te kiezen voor voegen van het waterafstotend type CG2. Op de markt wordt een breed gamma aan donkere kleuren aangeboden (antraciet, purper, grijs, rood, groen, kastanjebruin, zwart, enz…). Het voornaamste bestaat erin dat men de kleur van de voegen afstemt met die van de tegels, evenals met die van uw meubilair en uw decoratie. U moet natuurlijk ook rekening houden met de leefwijze van de bewoners van het huis en met de middelen waarover u beschikt om de tegels te reinigen. Schenk in het bijzonder aandacht aan de voegkleur op plaatsen waar vooral kinderen en huisdieren komen.

Voor een design badkamer: gekleurde tegelvoegen

Breng een designtoets aan in uw inloopdouche of badkamer door gekleurde voegen te gebruiken. Of de wanden en de vloer nu bestaan uit faiencetegels, uit klassieke tegels of uit mozaïek, de voeg moet onberispelijk zijn om de waterdichtheid te garanderen. Op de markt zijn vele mogelijkheden voor handen om uw bekleding mooier te maken, zoals voegen in matte kleuren die samengesteld zijn met zandkorrels. Deze voegen krijgen hun kleur tijdens het verwerken van de massa. De kleurtint wordt zo op een homogene wijze verdeeld en verandert niet in de loop van de tijd.

Wil u uzelf een fantasietje gunnen? Kies dan voor gekleurde voegen die een weerkaatsend effect geven dat men bekomt door het gebruik van microglaspareltjes en een doorzichtig gekleurd bindmiddel in polyurethaan. Op het einde zullen de voegen van uw bekleding een effect van glinstering en schittering geven. Deze soorten gekleurde voegen zullen een zeker reliëf aan uw betegeling in faience, mozaïek, natuursteen of glaspasta geven.

Originele gekleurde voegen om uw woning op te fleuren

De keuze om gekleurde voegen te gebruiken die verlicht worden met LED is echt wel een origineel idee als je wenst te genieten van een zeer kleurrijke atmosfeer in huis eens de nacht gekomen is. Het principe is zeer eenvoudig: De voegen van de klassieke betegeling worden vervangen door een voegsysteem met LED. Het volstaat om een enkele maal op de schakelaar te duwen om de kamer in een buitengewone ruimte te veranderen en in een feeërieke omgeving te vertoeven.

De LED systemen hebben een zeer lange levensduur: gemiddeld 50.000 uren. Ze gebruiken weinig energie en zijn zowel geschikt voor een living als voor een badkamer. U kiest de kleuren van de voegen volgens uw wensen. Om de installatie af te werken, plaatst u gewoon de elektrische transformator ergens waar men hem niet kan zien.

Gepersonaliseerde gekleurde voegen die speciaal besteld worden

U kan zich natuurlijk ook onmiddellijk wenden tot een specialist in keramiekbekleding om de gekleurde voegen van uw betegeling te laten vervaardigen volgens uw persoonlijke voorkeur. U hebt de keuze uit een breed gamma van tinten om uw vloer- of muurbekleding op te fleuren. Sommige fabrikanten zullen u zelfs een palet van honderden kleuren voorstellen. U kan dan kiezen voor de kant en klare pasta of het poeder van het basiscement, allemaal mogelijkheden die passen bij gekleurde voegen voor tegels van de badkamer, muren of een werkblad in de keuken. Voor keramiek of oppervlakten die vaak gereinigd moeten worden te voegen, kiest u best waterafstotend gekleurd voegsel of voegwerk in epoxyhars.

Tot Slot

Kies voor gekleurde voegen in uw betegeling om een originele en fleurige toets aan uw woning te geven! Dankzij deze pagina, beschikt u over de nodige informatie om de mogelijkheden voor elke ruimte van uw huis te kunnen afwegen. Een laatste raad, maak altijd voorafgaand een (of enkele) kleurproef op een staal van de tegels…

Category : Techniek / Publié le 28 May 2017