carrelage-article

De keuken, het salon en de eetkamer zijn de plaatsen die het meest gebruikt worden in een woning. De vloerbekleding moet dan ook tegemoetkomen aan bepaalde specifieke criteria om hun duurzaamheid te verzekeren. Dus de vraag is, welke tegels zijn er nodig in een druk belopen plaats? Op deze pagina vindt u relevante raadgevingen om u te begeleiden bij uw keuze van aangepaste tegels.

Welke tegels voor het salon, de eetkamer en de keuken ?

Voor de leefruimtes die druk belopen worden, berust de keuze van de tegels op twee criteria; de vloerbekleding dient robuust te zijn en moet een esthetische waarde bieden die overeenkomt met de stijl van de binnenhuisinrichting. De vloer wordt inderdaad vaak blootgesteld aan het vallen van allerlei voorwerpen en aan vlekken allerhande. De aanwezigheid van kleine kinderen in huis verhoogt ook het risico op narigheden. Om de originele glans van de tegels te kunnen bewaren, kiest u dus het best voor tegels die bestand zijn tegen stoten en vuiligheid en het feit dat ze druk belopen worden. Het materiaal van de vloerbekleding moet hoge kwalitatieve chemische en mechanische eigenschappen bezitten om geschikt te zijn voor deze leefruimtes.

De volle massa tegel biedt de ideale oplossing. Tegels die in massa gekleurd worden, vertonen bijna gelijke kwaliteit, voor een meer betaalbare prijs. Dit soort vloerbekleding heeft als voordeel dat ze dezelfde kleur heeft over gans de dikte van de tegel. Vandaar dat in geval van putjes ten gevolge van een impact, deze echt minder worden opgemerkt.

De voornaamste soorten tegels die geschikt zijn voor druk belopen plaatsen

Het keramisch gres: samengesteld uit een mengeling van ingebrande kiezelaarde en klei, vertoont dit materiaal een sterke weerstandmogelijkheid tegen vlekken en slijtage. Het is tevens eenvoudig te onderhouden. Het kan beton, marmer, leisteen, hout en natuursteen imiteren. Meer zelfs, deze soort tegel is niet zo dik en gemakkelijk te plaatsen, zelfs in groter formaat.

Kunststeen: dit geeft alle nuances van het vorige materiaal en het is gekend omwille van haar extreme degelijkheid die haar praktisch onbreekbaar maakt. Dankzij de diverse behandelingen die de kunststeen ondergaat tijdens het productieproces, is ze bestand tegen vlekken en is ze makkelijk in onderhoud.

Gebakken aarde: Dit soort tegels wordt vooral gekozen in het kader van een renovatie van oudere huizen. Om de weerstand tegen stoten te vermeerderen, moet dit materiaal in de fabriek voorafgaand behandeld worden.

Raadgevingen i.v.m. de versiering voor de tegels van het salon

Het formaat van de tegels: Die keuze wordt bepaald in functie van de oppervlakte, de vorm, de belichting van de living en het gewenste resultaat. Tegels met grote afmetingen maken het mogelijk om een uniforme en regelmatige vloerbekleding te bekomen. Deze mogelijkheid wordt vooral aanbevolen voor zeer grote leefruimtes. Indien u een bepaald reliëf in de vloer wil aanbrengen, kies dan voor zeshoekige tegels, mozaïeken of kleine vierkantjes.

Principes die u moet onthouden voor de plaatsen waar uw tegels druk belopen worden.

De slijtagesporen van de tegels vallen minder op als u voor een heldere kleur kiest. Dit soort tegels zorgt er trouwens voor dat de indruk van een grote oppervlakte versterkt wordt, waardoor het meubilair ook beter tot zijn recht komt. Als u dus over een grote living beschikt, kies er dan eerder voor om de ganse ruimte met dezelfde tegel te bekleden, om de harmonie in de ruimte te bewaren. Blijf er toch over waken dat de gekozen tegels conform zijn aan de chemische en mechanische criteria die nodig zijn om te beantwoorden aan de eisen voor tegels op druk belopen plaatsen.

Tot slot

U kent nu alle vereisten die nodig zijn om u te helpen bij het kiezen van tegels voor een ruimte in uw woning die druk belopen wordt. Als u de raadgevingen die op deze pagina gegeven worden, opvolgt, beschikt u over alle troeven om een verantwoorde keuze voor uw vloerbekleding te maken.

Category : Tips / Publié le 04 Jun 2017