bedrukte-tegels

We leven in een tijd waar binnenhuisinrichting en decoratie door iedereen ernstig genomen wordt. Velen vragen zich af, als ze een bouw- of renovatieproject plannen, hoe ze hun badkamer, hun living of hun salon heel eigen kunnen maken. Dit heeft ervoor gezorgd dat een nieuw concept op de markt kwam: bedrukte tegels. Wat moet u hierover dan eigenlijk weten?

Bedrukking op tegels: voor wie ?

impression-carrelages
De wereld van de binnenhuisdecoratie heeft een nieuwe stap gezet. Om de muren een persoonlijk tintje te geven, kunnen we onder andere gebruik maken van behangpapier, decoratieve bepleistering of lambrisering. Dankzij dit nieuwe concept kunnen nu ook particulieren hun badkamer een nog rustgevendere sfeer meegeven, door tegels te gebruiken die in hun samenspel een Caraïbisch strand voorstellen of beelden van de onderwaterwereld weergeven. Op de keukenmuren of de wanden van de eetkamer kunnen dan weer foto’s van bekende schotels uit landen die we bewonderen uitgestald worden. De specialisten ter zake kunnen de mensen laten kiezen tussen diverse druktechnieken en plaatsingstechnieken, tot grote tevredenheid van velen. Bovendien zijn meerdere afmetingen bij dit bedrukken mogelijk.

Maar het zijn niet enkel de particulieren die het doelwit zijn van deze gespecialiseerde ondernemingen in het bedrukken van de betegeling. Ze richten zich ook tot vakmensen, die professioneel bezig zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld ook hun logo op tegels laten drukken. Sommigen denken dat een logo op een muur aanbrengen, achterhaald zou zijn. Maar ze moeten beseffen dat deze tendens aan het terugkeren is dankzij deze nieuwe mogelijkheid om zijn eigenheid te etaleren. Deze mogelijkheid onderscheidt zich trouwens door haar hoge weerbaarheid en haar langere duurzaamheid ten opzichte van de vroegere mogelijkheden. Ze biedt o.a. beeldkwaliteit die veel beter, veel duidelijker en veel realistischer is en kleurnuances weergeeft die heel betrouwbaar zijn.
Tot groot jolijt van veel kinderen, laten nu ook onderwijsinstellingen speelse betegeling bedrukken. Ook horecabedrijven, zowel hotels als restaurants, hebben er belangstelling voor, teneinde klanten van heinde en ver aan te trekken door een originele sfeer te scheppen.

Bedrukking op tegels: hoe werkt dat?

Naast het originele karakter, is het concept ook aantrekkelijk door zijn eenvoud. Om heel persoonlijke tegels te bekomen, hoeft de geïnteresseerde slechts zijn digitale foto’s naar de website van de gekozen ondernemer te sturen. Terzelfdertijd moet hij de kwaliteit van de mozaïek en de gewenste afmetingen aangeven. Wat de afmetingen betreft zijn er drie soorten die veel gevraagd worden: 10×10 cm, 15×15 cm of 20×20 cm. Kunstenaars die hun huis in een echte kunstgalerij willen omtoveren, zullen echt wel opgetogen zijn bij het idee dat ze hun kunstwerken op de muren kunnen tentoonstellen door bedrukte tegels te gebruiken. Binnenhuisontwerpers en -architecten hebben er dus een mogelijkheid bij om aan hun klanten voor te stellen. Ze moeten enkel maar het digitale beeldmateriaal aan een specialist in het bedrukken van tegels bezorgen om de tegels gebruiksklaar en genummerd te ontvangen. Door de tegels te nummeren, bespaart men al heel vlug wat tijd. Bovendien bezorgen de meeste tegelspecialisten bij levering een plaatsingsplan. Om krassen op de nieuwe wandbekleding te vermijden moet men steeds voegen zonder kiezel te gebruiken.

Bedrukking op tegels: zijn er beperkingen wat het onderhoud betreft?

Bent u op zoek naar muurbekleding die heel gemakkelijk te onderhouden is? Dan zullen de bedrukte tegels u zeker niet ontgoochelen. In tegenstelling tot muurverf en andere muurbekledingen, kan een muur met bedrukte tegels inderdaad zeer snel gereinigd worden met alle gewone huishoudelijke producten, zoals neutrale detergenten, zeep en reinigingsgel. Daartegenover zijn zoutzuur, bleekwater, white spirit en aceton te vermijden. Men gebruikt best een zachte spons om de tegels te reinigen om krassen te vermijden.

Besluit

Wat betreft de muurbekleding komen er voortdurend nieuwe keuzemogelijkheden bij. Een bedrukte betegeling is één van de beste mogelijkheden. Naast het feit dat ze zowel door particulieren als vakmensen gebruikt kan worden, biedt ze vooral de mogelijkheid om een interieur naar eigen idee te creëren. Men moet dan ook denken aan de gemakkelijkheid waarmee de tegels geplaatst kunnen worden en het onderhoudsgemak. Maar ondanks dat is het toch altijd zekerder om dit werkje toe te vertrouwen aan een vakman, zodat men zo lang mogelijk kan genieten van deze wandbekleding.

Category : Trend / Publié le 07 May 2017