Betegeling is één van die bekledingen die op alle vloeren in uw huis kunnen worden geplaatst. Het geeft cachet aan ruimtes, op voorwaarde dat u de juiste vorm kiest, maar vooral de juiste grootte van de tegels die u in uw leefomgeving wenst tentoon te spreiden.

Wij zullen u uitleggen welke tegelgrootte u dient te kiezen om te genieten van de meest esthetische afwerkingen en de meeste indruk te maken op uw bezoekers.

Tegels in groot formaat

grand format

Tegels in groot formaat zijn momenteel erg in trek als vloerbedekking. Het betreft tegels waarvan de afmetingen minstens 60x60cm bedragen. We houden van de sobere uitstraling die ze aan de kamers geven.

Dit type betegeling geeft in elk geval een hedendaagse toets aan uw design, zowel binnen als buiten.

De ruimte oogt ook groter indien u kiest voor een grote tegel. De voegen liggen namelijk verder uit elkaar, waardoor ze ook minder talrijk zijn in vergelijking met kleinere tegels.

De op de markt voorgestelde referenties zijn echter meestal in neutrale kleuren zoals grijs, beige, zwart… We zullen dus hiervoor kiezen indien we willen spelen met de mooie effecten van materialen als hout-, cement- of steenimitatie.

In ieder geval passen de XXL tegels even goed binnen als buiten. Men zal hier proberen om ervoor te zorgen dat de plaatsing onberispelijk gebeurt en toevertrouwd wordt aan een professional.

Tegels in klein formaatpetit format

De grootte van uw tegels kan ook wat bescheidener zijn. Hier zal u dus kiezen voor tegels van gemiddeld of klein formaat. Het principe dat in de regel door professionals wordt toegepast is dat kleine ruimtes dienen te worden bekleed met tegels in een formaat dat is aangepast aan de oppervlakte.

Dit is simpelweg een concept dat rekening houdt met de technische beperking die de plaatsing van een grote tegel in een kleine ruimte met zich meebrengt, voornamelijk op vlak van het snijden van de tegel.

Deze moeilijkheden zijn echter perfect te omzeilen door een beroep te doen op de juiste tegelzetter. Er zal ook aandacht moeten worden besteed aan zijn adviezen omtrent de motieven van de tegels, motieven die het snijden van uw vloerbedekking vergemakkelijken.

Met een beetje verbeelding en dankzij de inspiratie die u kan vinden in de mooiste catalogi die bij uw tegelverkoper beschikbaar zijn, kunnen tegels in klein formaat van het type 30×30 cm uw vloeren en muren op een heel moderne manieren aankleden.

Uiteindelijk is de keuze van de grootte van een te plaatsen tegel afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Het zal aan de professional zijn om de plaatsingsvoorwaarden vast te stellen die de keuze van de klant met zich meebrengt.

De geometrie van uw tegels kan ook wat gebroken worden door een mix van kleine en grote tegels. Hier spreken we dan van modulaire plaatsing.

Tot slot kan de grootte van een tegel eveneens helpen om een ruimte te structureren en te definiëren. Dit is het geval wanneer er grote rechthoekige tegels op de muur van uw badkamer hangen, mozaïektegels in de douche en grote vierkante tegels op de rest van de vloer.

Category : Tips / Publié le 15 Mar 2018