carrelage-pleine-masse

Dit artikel volgt Welke types legpatronen voor tegels bestaan er?

Tegenwoordig is er een groot aanbod van legpatronen op de markt. Naast het Romeins model of wild verband en het gebruik van cabochons, bestaan er nog heel wat andere modellen. Bekijk ons uitgebreide overzicht, zodat je jouw keuze met je professionele tegelzetter kan bespreken. Hoe meer kennis je hebt, hoe makkelijker je keuze wordt!

Legpatroon in banden

 Het leggen van tegels in banden is een vrij klassiek en traditioneel legpatroon. Dit wordt vooral gebruikt voor lange of zeer lange tegels. Tegenwoordig duikt het opnieuw op in de meest trendy stijlen om je interieur een moderne en hedendaagse toets te geven. Dankzij de opkomst van grote vloertegels, heeft dit patroon een verrassende comeback gemaakt.

Bij dit legpatroon worden tegels met identieke afmetingen in lange banden gelegd. Dankzij de lengte van de tegels, krijg je een klassiek en verfijnd visueel effect. Over het algemeen wordt het vooral in de woonkamer gebruikt. Reken op een vakman om dit legpatroon goed uit te voeren, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Hij kan je bovendien adviseren over de verschillende mogelijkheden en samen met jou tot de beste oplossing voor elke kamer komen, er zijn namelijk heel wat varianten. Het legpatroon in halfsteens verband is één van de meest gekozen variaties en is een vrij ingewikkeld patroon. Als je de tegels niet juist plaatst, kan je een stapeleffect krijgen en dat geeft je ruimte een onaangenaam gevoel.

Tapijt imitatie, een prachtig decoratief effect

 Het tapijt imitatie legpatroon biedt de kans om een tapijt of vloerkleed na te maken in het midden van een leefruimte, zoals het salon, de keuken of de eetkamer. Dit legpatroon wordt het vaakst toegepast in de eetkamer, maar kan ook gebruikt worden in andere ruimtes, zoals de inkomhal, bibliotheek of bureau. Deze stijl maakt je ruimte tegelijkertijd bijzonder en elegant. Je kan er bovendien architecturale elementen mee belichten, zoals een boog of trap en je meubelen mee accentueren. Je gebruikt bij dit patroon tegels met verschillende kleuren en motieven. Via dit patroon kan je de opdeling van een ruimte visueel benadrukken. Een leefruimte die tegelijkertijd dient als salon, eetkamer en keuken, kan via een betegeling in tapijt imitatie mooi opgedeeld worden in verschillende ruimtes.

Ben je op zoek naar een gedurfde en originele decoratie stijl? Dan is het tapijt imitatie legpatroon echt iets voor jou! 

Het diagonale legpatroon

 Als je meer ruimte wilt creëren in een kamer, dan is het diagonale legpatroon een goede keuze, dit patroon accentueert namelijk het ruimtelijk aspect.
Een kleine kamer of badkamer? Met het diagonaal legpatroon, geef je ook deze kamers een ruim gevoel. De techniek is grotendeels hetzelfde als bij een recht legpatroon, behalve dat de tegels in een hoek van 45 graden worden gelegd om een grafisch effect te bekomen in je beperkte leefruimte, waardoor je kleine ruimtes groter zullen aanvoelen. Het diagonale legpatroon dient perfect te worden uitgevoerd om van een optimaal effect te kunnen genieten. Het positioneren, inleggen en bijstellen van de tegels vereist heel wat ervaring, een goede voorbereiding (het bepalen van de assen) en ruimtelijk inzicht. Reken daarom op een vakman om tot een perfect resultaat te komen.

Het Opus incertum of gebruik van onregelmatige vormen

 Dit legpatroon wordt enkel buitenshuis gebruikt. Wil je een speciaal betegeld terras? Dan is het Opus Incertum voor jou misschien wel de ideale oplossing. In dit legpatroon worden verschillende stukken tegels gecombineerd met stenen van diverse afmetingen en verschillende kleurnuances. Over het algemeen wordt in dit samenspel gebruik gemaakt van zeer brede voegen. Maak van jouw buitenruimte een originele en exclusieve ontspanningsruimte met het Opus Incertum!

legpatronen-tegels

 

 

Category : Techniek / Publié le 14 Jan 2018