watersraalsnijden -tegels

De meeste residentiële en commerciële instellingen met betegelde trappenhuizen, kiezen voor waterstraalsnijden om op maat gemaakte trappen te bouwen. Deze techniek kan ook worden gebruikt om plinten van tegels of natuursteen te maken, of om werkbladen of zwembadafdekkingen af te werken.

Waterstraalsnijden

Als je tegels op maat nodig hebt, kies je best voor de waterstraaltechniek. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van water onder hoge druk, dat soms additieven bevat die het makkelijker maken om de tegels te snijden. De afzonderlijke onderdelen worden zo gevormd om het perfecte resultaat te bekomen. Er zijn heel wat bedrijven gespecialiseerd in het snijden en vormgeven van tegels via deze techniek.
Waterstraalsnijden wordt uitgevoerd in een speciale werkplaats. Trappen, werkbladen, plinten en traptreden kunnen tot in de kleinste details gesneden worden.

Voor welke toepassingen gebruik je waterstraalsnijden?

1-. De trap

De techniek van het waterstraalsnijden zorgt voor zowel een esthetische als een veilige afwerking. Voor de vervaardiging van bijvoorbeeld traptreden, wordt de veiligheid verhoogd door middel van een antislipgroef. Om de gladheid te verminderen bij een betegelde trap, vormen een antisliplaag of trapprofiel een perfecte oplossing. Tegels zijn over het algemeen ietwat gladde materialen, die goed afgewerkt moeten worden.
Om trappen zo mooi mogelijk af te werken, vermijd je best het gebruik van te eenvoudige tegels. De randen van betegelde trappen zijn vaak kwetsbaar en worden blootgesteld aan heel wat verloop. Een mooie tegel moet worden aangevuld met een goed ontworpen trapslot. Dit kan worden geïnstalleerd aan zowel binnen- als buitentrappen. Bij het ontwerp en de selectie van het juiste loopvlak, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals tegeldikte, profielvorm, afmetingen en kleur.
Trappen bevinden zich vaak bij de ingang van een woning, ze zijn dan ook vaak het eerste wat bezoekers zien als ze je huis binnenkomen. Ze dragen dus heel erg bij aan de eerste indruk van je stijl en je woning in het algemeen. Zorg ervoor dat ze een sfeer creëren die past bij de rest van je interieur. Treden kunnen worden ontworpen om je trap een esthetische afwerking te geven. De beschikbare maten, verschillende stijlen en materialen zijn heel uitgebreid, iedereen vindt dus de stijl die het best past bij de rest van zijn huis. Zorg ervoor dat de kleur van de traptreden niet hetzelfde is als die van je vloerbedekking, zo kan je zorgen voor een aparte en leuke uitstraling. Je kan ook kiezen voor een trapbekleding met strepen om je gewone trap een speciale uitstraling te geven. Houd bovendien rekening met de zichtbaarheid van elke trede, zodat je zowel een esthetische als veilige trap installeert.
Of je nu een commercieel of residentieel pand renoveert, bouwt of ontwerpt, betegelde treden en antisliptrappen zijn een perfecte oplossing om een veilige trap te plaatsen. De ondergrond is daarom essentieel om ongelukken te voorkomen en zorgt ervoor dat je trap niet beschadigd wordt, zodat je geen onverwachte herstellingen moet uitvoeren. Deze tegelproducten zorgen voor een mooie afwerking, passend in je hele huis. Wanneer je overweegt om een trap te plaatsen, houd dan rekening met duurzaamheid en esthetiek.

2-. Plinten

Waterstraalsnijden zorgt voor een perfecte afwerking van plinten. Je kan kiezen voor zowel afgeronde als schuine plinten.
Plinten vullen je tegels mooi aan en dragen mee aan het uiteindelijke uiterlijk van je huis of vloeren. Kies voor een plint die aangepast is aan je smaak en noden!

3-. Zwembadtegels en werkbladen

Waterstraalsnijden kan ook meerdere delen samenvoegen, om de indruk van een stevige trede op de ideale dikte te maken. Ook voor een massief werkblad kan je rekenen op deze techniek.

waterstraalsnijden-van-tegels

 

Conclusie

Het op maat snijden van tegels via waterstraalsnijden is de beste techniek, zowel voor de esthetiek als voor de veiligheid van je trap. Vertrouw op een vakman om je te adviseren in je keuze.

Category : Techniek / Publié le 19 Nov 2017