volkeramische-tegels

Je bent van plan om een huis te bouwen of renoveren? In beide gevallen is de vloer een belangrijk element binnen het volledige project. Waarom speelt de vloerbekleding een belangrijke rol en welke soort bekleding moet je kiezen? Wat is de ideale vloerbedekking voor jou en de meest rendabele?

De vloerbekleding is een belangrijke factor in je binnenhuisinrichting omdat die mee de sfeer en het interieur van je woning bepaalt. Denk er dus goed over na, en weet waar je op moet letten voor je beslist. Een vloer die bestaat uit volkeramische tegels is altijd een goede keuze. Deze prachtige vloerbedekking brengt heel wat voordelen met zich mee.

volkeramische-tegels

Wat zijn nu juist volkeramische tegels?

Volkeramische tegels zijn een categorie tegels die deel uitmaken van de keramieken tegels, die op een perfecte manier hout, leisteen of gepolijst beton kunnen imiteren. Deze keramieken tegels worden volkeramische tegels genoemd als ze glad, gestructureerd, compact en structureel licht poreus zijn. Volgens de specifieke normen worden de volkeramische tegels, in massa gekleurd, hetgeen een meer esthetische indruk geeft. Ze bieden ook het voordeel dat ze meer schokbestendig zijn dan de geëmailleerde tegels. De volkeramische tegels worden geproduceerd met een mengeling van zand, klei en minerale grondstoffen.

Volkeramische tegels om je interieur af te maken

Vroeger werd deze soort betegeling vooral gebruikt voor terrassen en vochtige ruimtes, zoals badkamers of keukens. Tegenwoordig is dit type tegel echter aangepast en geschikt voor elke ruimte. Kies voor volkeramische tegels in je salon, eetkamer of slaapkamer of gebruik ze als muurbekleding!

Het grootste voordeel van deze tegels is dat ze bestendig zijn tegen schokken en allerlei vormen van druk. Het is een duurzame en robuuste keuze. Binnen de volkeramische tegels kan je kiezen uit heel wat verschillende kleuren en er bestaan zelfs modellen met geprinte motieven. Er is een breed gamma om de perfecte match met jouw interieur te vinden. Bovendien bestaan volkeramische tegels ook in heel wat formaten en kan je bij je tegelhandelaar verschillende afmetingen vinden.

Het onderhoud van deze tegels is heel makkelijk. Met een dweil of spons, water en zeep, hou je deze tegels perfect schoon. Je hoeft ook niet op te letten met welk poetsproduct je gebruikt, deze tegels zijn ondoordringbaar en zullen dus niet beschadigd worden.

Het plaatsen van volkeramische tegels

Om je vloer te bekleden met volkeramische tegels begin je best met het leggen van de tegels in het midden van de ruimte, dat is de meest efficiënte en effectieve manier. Je kan er echter ook voor kiezen om aan één muur te starten, afhankelijk van de ruimte, het doel ervan en de grootte en loodrechtheid van de kamer. Bestudeer het legpatroon goed voor je start met het leggen van de tegels. Het is een vaak een goed idee om contact op te nemen met een professionele betegelaar om het legpatroon uit te tekenen en zo tot een afgewerkt resultaat te komen. De professionele tegellegger zal je helpen de stappen te volgen die nodig zijn en de geschikte producten te kiezen.

Voor je kan starten met het leggen van je tegels, moet je er uiteraard voor zorgen dat je ondergrond klaargemaakt is. Inspecteer de volledige oppervlakte en herstel fouten waar nodig. Als je ondergrond mooi egaal is, leg je een afsluitmat op de oude ondergrond en kan je als je dat wil ook geluidsisolatie aanbrengen die ervoor zal zorgen dat je een comfortabele vloerbekleding krijgt in je interieur.

Om te weten hoeveel tegels je zal nodig hebben, is het essentieel om het legpatroon van de tegels op te maken. Je kan kiezen voor een recht patroon voor tegels van hetzelfde formaat, een diagonaal patroon volgens de transversale assen of het patroon in baksteenverband voor plaatsen die een onregelmatige vorm hebben. Daarnaast is er ook het visgraatpatroon, maar deze wordt over het algemeen eerder gebruikt voor een vloerbekleding die uit parket bestaat.

Besluit

Het belangrijkste om te onthouden is dat de vloer een belangrijk deel van je interieur is waar je op voorhand goed over na moet denken. Het aanbod aan vloerbedekkingen is erg groot en het is niet altijd makkelijk om te weten wat voor jou de ideale vloer is. De volkeramische tegel heeft heel wat voordelen, ze is licht poreus, bestendig, robuust, compact en duurzaam. Bovendien kies je uit heel wat formaten en kleuren en is het onderhoud makkelijk en snel.

Category : Techniek / Publié le 17 Dec 2017