tegels-mosaik-badkamer

De betegeling van je woning wordt in de afwerkingsfase uitgevoerd. De grootste voordelen van tegels in de badkamer zijn het onderhoudsgemak, de onberispelijke afwerking en de orginialiteit. Als je voor een specialere afwerking wilt kiezen, kan je tegels combineren met mozaïek. Op die manier geef je je badkamer een echt persoonlijke toets.
De meest recente trend is het aanbrengen van mozaïek in de omlijstingen en omkadering van het ligbad, de afdekplaat of de boorden. Mozaïek kan bovendien gebruikt worden om een wand van de inloopdouche, betegelde vloer of andere muur te bedekken. Zorg dat je de kleuren van de mozaïek en de tegels mooi op elkaar afstemt om je ruimte perfect af te werken. Op die manier wordt je badkamer de perfecte ontspanningsruimte, helemaal naar je smaak ingericht. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van een afgewerkt geheel.

Waarom mozaïeken en tegels combineren?

De combinatie van tegels en mozaïek vormen een uitstekend geheel. Glas, kermaiek, natuursteen of zelfs metaal, vormen de basis voor een uniek karakter van elke badkamer. De mogelijkheden voor deze materialen qua kleur, stijl, afmeting, textuur en motief zijn eindeloos. In tegensteling tot de meeste badkamers, waar rechthoekige en vierkante tegels het meest gebruikt worden, zorgen mozaïeken (rond, zeshoekig of driehoekig) voor een originele afwerking.
Je kan kiezen voor een willekeurig motief in verschillende kleuren of voor een gestilleerde versie. Tegels en mozaïek zijn beiden erg polyvalente materialen, waardoor je ze gemakkelijk een persoonlijke toets kan geven. Ze zijn bovendien bestand tegen vochtige omgevingen en erg duurzaam. Ze creëren een glanzend oppervlak dat een nette indruk geeft aan de ruimte. Het onderhoud ervan is niet moeilijk en je hebt ervoor geen dure producten nodig. Zelfs een klein stukje van de je badkamer met mozaïek betegelen, brengt dynamiek in de ruimte. Een professionele betegelaar is gekwalificeerd om de twee soorten bedekking aan te brengen en te combineren.

Kleuren combineren

Het kiezen van de kleuren is belangrijk voor de uitstraling van je badkamer. Om de kleuren netjes met elkaar te laten samengaan, zorg je ervoor dat de kleuren van de vloer en muur passen bij het algemene kleurpallet van je badkamer. Als je een badkamer met kleine afmetingen hebt, kies je beter voor tegels en mozaïek in neutrale, heldere kleuren die op een elegante manier de accessoires en meubels in de ruimte omkaderen. Maak daarvoor gebruik van beige, crème, schitterend wit of glamoureus grijs. Deze kleuren brengen licht in de ruimte en geven een gevoel van luxe en rust aan je badkamer.
Als je echter beschikt over een grote badkamer, kan je kiezen voor iets donkerdere en zwaardere kleuren, zoals marineblauw, grijs of andere fellere kleuren. Blinkende, verzilverde of vergulde mozaïekjes in combinatie met sobere tegels, bezorgen het geheel een moderne, chique en samenhangede look.
De badkamer is de ideale plaats om de combinatie van tegels en mozaïek uit te testen. Kies voor een samenspel van diverse kleuren en afwerking en geef een speciale designtoets aan je badkamer. Via het combineren van levendige kleuren, kan je een leuk kleurencontrast creëren dat je telkens blij zal maken als je binnenkomt.
Om kleuren te kiezen, kan je gebruik maken van de chromatische cirkel en gaan voor kleuren die dicht bij elkaar liggen of voor kleuren die een maximaal contract bieden. Als je variërende kleuren wilt gebruiken, ga je best voor groepjes van drie bij elkaar horende kleuren.

kleuren-combineren

Vraag advies aan je professionele betegelaar, want de combinatie van teveel verschillende materialen, afmetingen en kleuren kan het moeilijk maken om een rustige stijl te behouden. Zelfs als je een sterk oog hebt voor kleuren en decoratie, kan je toch beter je plannen even aftoetsen met een specialist om zeker te zijn van je keuze.

tegels-mosik-badkamer

Category : Badkamer / Publié le 10 Dec 2017