vloer-en muurbekleding-keramiek-allergieen

Doordat keramiek van natuurlijke oorsprong is, en bovendien sterk en langdurig kan gebruikt worden, is het een materiaal dat veelgeprezen wordt omwille van weerstand tegen allergieën. Kies dan ook voor dit materiaal voor de bekleding van de vloeren en de muren van de verschillende plaatsen in uw huis opdat het risico van deze ziekte zou verminderen. Kiezen voor een mooie betegeling is ook kiezen om zijn gezondheid te beschermen.

Allergieën

Allergieën zijn uitingen van intolerantie van het organisme tegenover stoffen die men allergenen noemt. Daaronder verstaat men onder andere pollen van bepaalde bloemen, stofdeeltjes die door wierook verspreid worden, huishoudmijten of stofdeeltjes. En inderdaad, sommigen zijn in staat om astma en chronische bronchitis te verergeren en verhogen de kans op longkanker. De hormoonverstorende stoffen zijn ook oorzaak van ziekten. Zo vindt u onder andere ftalaten in vinyl vloerbekleding.

Schimmels die veroorzaakt worden door de vochtigheid liggen ook aan de basis van vele allergieën terwijl een gebrek aan vochtverwijdering of een onaangepaste verluchting van het huis al de mogelijkheid in zich hebben om de longfuncties aan te tasten. Daardoor verschijnen er diverse gerelateerde ziektes zoals neus- en slijmvliesontsteking en sinusitis. Hetzelfde geldt voor de mijten die zich voeden met textielvezels en met menselijke huidschilfers.

Keramiek, een natuurlijk materiaal

Door het feit van haar degelijkheid en haar langdurig gebruik, is keramiek bovendien één van die materialen die meer en meer courant gebruikt worden in de woningbouw. En inderdaad als we het woord etymologisch benaderen, dan zien we dat het van de term keramikos of keramos komt, wat “gebakken aarde” en “klei” betekent. Men bekomt deze materie ten gevolge van een thermische behandeling van natuurlijke mineralen zoals klei dat , in het begin in poedervorm is en zich transformeert in een pasta door er een verbindende vloeistof zoals water aan toe te voegen. Ze wordt dan op verschillende wijze een vorm gegeven en wordt dan gedroogd en van alle vloeistof ontdaan alvorens te worden gebakken. Dit gebeurt dan op een min of meer hoge temperatuur volgens de oorspronkelijke samenstelling en de gewenste dichtheid. Op zeer hoge temperatuur, smelt ze en maakt ze van de korrels één geheel, waardoor ze meteen alle bestaande tussenruimtes elimineert.

De karakteristieken en eigenschappen van keramiek

]Door de industriële ontwikkeling en de nieuwe technologieën, zag tenslotte de keramiektechniek het levenslicht, en konden haar fysieke eigenschappen geoptimaliseerd worden voor het gebruik op mechanisch vlak, elektrisch vlak, magnetisch vlak, enz…

Men stelt zo dus vast dat keramische voorwerpen heel weerbaar zijn op het mechanische vlak en een duurzaamheid en weerstand vertonen tegen slijtage. Dit heeft dan geleid tot het gebruik ervan in de bouwnijverheid onder de vorm van betegeling of van muurbekleding. Op dezelfde wijze zorgen haar karakteristieke eigenschappen die en neutraal en vormloos en biocompatibel zijn, ervoor dat ze ook kunnen gebruikt worden in sanitaire, medische en andere uitrustingen

Dankzij al deze gecombineerde eigenschappen, wordt keramiek het meest gebruikte materiaal in het toepassen van betegeling, de meest bekende en gebruikte vloerbekleding in de woningbouw en bouwwerken van ondernemingen.

De betegeling in keramiek om allergieën te overwinnen

Vergeleken met alle andere fabricatiematerialen, is betegeling in keramiek effectief de meest natuurlijke en hygiënische vloerbekleding. Ze wordt gemaakt met niet-vervuilende natuurlijke materie en komt in grote hoeveelheid voor in de natuur. Ze verspreidt ook geen schadelijke stoffen voor de longen en lokt ook geen allergieën uit doordat ze antistatisch is. Met keramiek verdwijnt de waterstoom vlug hetgeen ervoor zorgt dat keuken en badkamer de ganse dag droog blijven.

Omdat de keramische betegeling eveneens een harde vloerbekleding is, slaat ze geen stofdeeltjes noch huishoudmijten of andere micro-organismen op die verantwoordelijk zijn diverse allergieën. En inderdaad, deze allergenen hebben geen enkele kans om er te overleven, ten minste bij optimale hygiënische omstandigheden. Indien de betegeling regelmatig geveegd wordt en gepoetst met water en zeep, kunnen de bacteriën er zich niet vermenigvuldigen. Vandaar dat men in hospitalen er graag gebruik van maakt, want het is gemakkelijk in het onderhoud en het is heilzaam.

Betegeling in keramiek voor alle seizoenen

Wanneer de winter in aantocht is, biedt de keramische betegeling, die de eigenschap bezit om warmte op te slaan, daarenboven de kans om de omgevingswarmte te bewaren, en ze af te geven als de zomer er is. Zo wordt ze in de volle zomerperiode verfrissend en brengt ze zeker ook het risico niet met zich om andere huidallergieën, die men kan krijgen door een te grote warmte, te veroorzaken.

Besluit

Het wordt aanbevolen om een keramische betegeling te kiezen voor alle ruimtes in huis, vooral als u allergisch bent voor kakkerlakken, stofmijt, pollen en de vochtigheid. Dit materiaal wordt aangeboden in alle prijscategorieën. U zult zeker wel tegels vinden die voldoen aan uw smaak en uw budget.

 

Category : Tips / Publié le 26 Feb 2017