carrelages-tegels-facade

haar voordelen op gebied van isolatie, esthetiek, duurzaamheid en sterkte, is een voorgevel in keramiek best wel een interessante optie bij de woningbouw.

De voorgevel in keramiek voor zijn huis

Er zijn diverse mogelijkheden om het buitenzicht van de woning te decoreren terwijl men tergelijkertijd het huis ook zowel thermisch als akoestisch isoleert. Een van die mogelijkheden is de voorgevel met keramiek bekleden, een veel belovend alternatief op zowel het gebied van de esthetiek als op het gebied van de duurzaamheid. Laat ons een kijken naar die bijzonder efficiënte manier van het bekleden van de buitenmuren.

Wat we bedoelen met een voorgevel in keramiek

Met de voorgevel in Keramiek bedoelen we de buitenmuur van het huis die men met keramische tegels heeft bekleed. Dit materiaal wordt meestal gebruikt als bekleding van de vloer of van binnenmuren van het huis, maar men kan het ook buitenshuis benutten. Men kan dat op twee manieren doen : met het systeem van de geventileerde gevel of met het systeem van de gekleefde gevel. Het eerste systeem bestaat erin de keramische tegels vast te maken op een verticaal geraamte dat samengesteld wordt uit houten latten of uit metalen profielen in aluminium of gegalvaniseerd staal. Deze wordt aan de muur vastgemaakt met behulp van metalen haken. In dit geval kan men isolerend materiaal voegen tussen de muur en het verticale geraamte. Terwijl bij de gekleefde versie, het systeem erin bestaat dat de keramische tegels onmiddellijk op de buitenste laag van de muur van het gebouw gekleefd worden. Indien de oppervlakte meer dan 1.600 m² bedraagt, gaat de voorkeur in ieder geval uit naar de mechanische aanhechting.

De redenen om te kiezen voor een gevel in keramiek voor zijn woning

Verschillende redenen zouden u moeten aansporen om te kiezen voor een keramische gevelbekleding voor uw huis. Het biedt niet alleen een optimale esthetische aanblik ten opzichte van het ganse gebouw, maar biedt ook nog talrijke voordelen zowel op het gebied van de isolatie als van de duurzaamheid en de sterkte van de structuur.

Esthetische voordelen

Een keramische gevel verfraait in feite het buitenaanzicht van uw woning. Er wordt u een groot gamma aan kleuren en samenstellingen aangeboden, naargelang uw smaak en het gebruik dat u maakt van het gebouw. Een dergelijke gevel kan over langere periodes, tot wel 20 jaar, hetzelfde blijven, want ze is bestendig , in het bijzonder tegen UV-stralen en andere klimatologische omstandigheden. Het bestaan van verschillende afwerkingen , gepolierd, half- gepolierd en natuurlijk, kan uw zin voor creativiteit doen toenemen wat betreft originele designs, met motieven in mozaïek, met fresco’s of met contrasteffecten om meer volume te bekomen.

Voordelen in verband met binnen- en buitenisolatie

De keuze voor een keramische gevelbekleding verschaft u ook talrijke voordelen op gebied van buiten- en binnenisolatie van uw woning. Inderdaad, de samenstelling en de opaciteit van het materiaal laten de warmte van de zon niet doordringen. Zo doet ze de thermische bruggen die in de wanden van uw huis zouden kunnen bestaan teniet en vermijdt ze het verlies van 20 à 40% van de warmte of van de koelte binnenshuis. Weet dat in feite 1 ml thermische brug van uw huis, u ongeveer 60kWh aan warmte-energie doet verliezen per jaar. Het gebruik van keramische tegels op de buitenmuur van uw verblijfplaats biedt u dus een goede afdichting van uw muren, waardoor het risico op condensatie binnenshuis geweerd wordt. Zo kan u ook de warmte die door uw verwarmingssysteem geproduceerd wordt , behouden en ze niet laten ontsnappen evenals de binnenkoelte in de zomer.

Voordelen wat betreft het onderhoud

Dankzij het zelf reinigend vermogen van het materiaal, heeft een keramische gevel geen enkel bijzonder onderhoud nodig. Zelfs als hij bevuild werd met klevers, wordt hij gemakkelijk gereinigd met een spons en zeep. Als er bovendien een van de tegels om een of andere redenen gebarsten of gebroken is, kan deze gemakkelijk per stuk vervangen worden. Ook het plaatsen van de tegels of herstelling ervan gebeurt uitsluitend van buiten af en dus wordt uw dagelijks leven er niet door onderbroken.

Voordelen in verband met sterkte en duurzaamheid

Tenslotte heeft een keramische gevel de reputatie van sterk en duurzaam te zijn. Ze weerstaat ook effectief de regen, de wind, de sneeuw en hagel. Ook vuur kan haar niet deren en ze bezit een totale inertie van de klasse M0. Bovendien zorgt het fixatiesysteem van de keramische beplating voor een gemakkelijke verwisseling van de tegels.

Besluit

Keramiek is dus het ideale materieel om uw buitenaanzicht te verfraaien en de isolatie van uw woning te optimaliseren. U kunt het best voor haar kiezen, want zij zal u van talrijke voordelen laten profiteren en ze zal u veel besparingen opleveren.

Category : Geen onderdeel van een categorie / Publié le 22 Feb 2017