Deze zijn ideaal om ruimtes te zuiveren. Vanaf nu nodigt de XXL zichzelf in alle leefkamers uit. En de trend vergroot zich nog meer in 2017, met steeds grotere tegels.

XXL-tegels

We spreken van een tegel van groot formaat vanaf dat de omvang 60 op 60 cm is. De trend van de tegel te vergroten is ongeveer vijf jaar geleden ingezet. In het begin enkel in decoratiemagazines, beurzen en lofts. De grote tegels hebben zich vandaag genesteld op de bovenste plank, zowel in renovaties als in nieuwbouw.

De tegel van groot formaat verlicht de ruimte. Design en zuiverend, brengt het een lofteffect dankzij de sobere nuances die het karakteriseert (grijs, antraciet, beige, chocolade, zwart, …) en dankzij zijn structuur (namaakbeton, -hout, -steen en zelfs -metaal).

In tegenstelling tot wat de meesten onder u denken is de XXL niet enkel voor grote ruimtes gereserveerd. Zoals in een badkamertje van 2 op 3 m, kunnen we zeer goed een tegel van 120 op 120 cm plaatsen. Of in het midden van de ruimte, of in de douche. Zeker als deze Italiaans is! Zo realiseren we de helling die noodzakelijk is in één stuk. Maximaal effect gegarandeerd!

Zoals de XXL begonnen is met de standaard 60 op 60 cm, zijn de tegels van 80 op 80 cm en van 120 op 60 cm de dag van vandaag meer en meer populair in de showrooms. En de trend lijkt geen stap terug te willen nemen. Dus, de 120 op 120 cm, zelfs de 150 op 300 cm reeds bestaan. Onnodig u te vertellen dat de 10 op 10 cm en 20 op 20 cm praktisch antiek zijn.

De voordelen van tegels van groot formaat[/fusion_title][fusion_text]De tegels van groot formaat zuiveren de ruimte door de voegen te verminderen en daardoor wordt het volume van de ruimtes waarin het gelegd is vergroot. Design en zuiverend, versterkt de XXL de eenheid, ongeacht de decoratie. De tegel van groot formaat is perfect voor kamers, badkamers en keukens, omdat de XXL altijd een geglazuurd keramiek is. Dit wil zeggen dat het een compacte tegel is, sterk en ondoorlaatbaar, wat zijn onderhoud vergemakkelijkt.

Punten om op te letten wanneer u kiest voor XXL

De tegels van groot formaat hebben, nog meer dan een traditionele tegel, een onberispelijke dekvloer nodig. Het plaatsen is ook wat moeilijker. Hierdoor is de behandeling zwaarder en het snijden moeilijker. Deze kenmerken verplichten u beroep te doen op een professionele vloerder. Om u te adviseren en vooral om uw XXL-tegels te plaatsen.

Category : Techniek / Publié le 05 Mar 2017