De keuken is, net zoals de badkamer, een kamer die als “vochtig” beschouwd wordt. Er dient dus extra aandacht te worden besteed aan de materialen die worden gebruikt bij bouw of renovatie. Betegeling is een onmisbare en tijdloze oplossing die verschillende gebruiksvoordelen biedt. Hieronder volgen vijf goede redenen om tegels te plaatsen in uw keuken.

Een goede weerstand tegen water

Doorheen zijn levensduur zal de betegeling van een keuken weerstand moeten bieden tegen talloze dagelijkse aanvallen. Kan u nog bijhouden hoe vaak u al water, fruitsap of zelfs olie op uw keukenvloer heeft gemorst.? Tegels zijn zeer makkelijk schoon te maken (even met de spons erover gaan, volstaat) en zijn goed bestand tegen slijtage. Ze zijn in het bijzonder geschikt voor de vochtige kamers in uw huis (keuken, badkamer, wasruimte…).
Voor een betegeling die nog beter bestand is tegen water, zal u op zoek moeten gaan naar het kenmerkende symbool van de UPEC-norm, dat meestal op het etiket is aangebracht. Het betreft de letter “E” (porositeit, waterabsorptiewaarde). Een betegeling die volgens deze norm is gemaakt, zal nog beter bestand zijn tegen water dan een standaard tegel, die reeds heel efficiënt is.

Grote esthetische kwaliteiten

esthetique carrelage cuisine

Wat betreft decoratie, dient u uw verbeelding de vrije loop te laten. Bepaalde kleuren zijn zeer in en kunnen goed aansluiten bij de stijl van het huis. Het materiaal kan ook cachet geven aan een keuken, zoals keramisch gres of natuursteen (voorzie in dit geval een waterafstotende behandeling). Deze materialen hebben het voordeel dat ze goed samengaan met elk type meubilair, van de meest klassieke tot de meest moderne.
Indien dit materiaal een grote investering zou zijn, kan u zich ook wenden tot imitatietegels. Deze zijn heel esthetisch, blijven trouw aan het design van stenen en brengen heel goed de kleuren, texturen en glans over. Er zijn talloze mogelijkheden wat betreft kleuren, vormen en materialen.

Sterk tegen slijtage

Hoewel bepaalde parketvloeren een matige waterbestendigheid hebben, zijn ze niet allemaal sterk en voldoende stevig om bestand te zijn tegen slijtage. De keuken is een plaats met veel passage waar de hele familie zich vaak meerdere keren per dag bevindt.
De tegel is een stevig materiaal dat tientallen jaren bestand is tegen herhaaldelijke passage, maar ook tegen de impact van vallende voorwerpen. Het is namelijk niet uitzonderlijk dat een glas, een bord of zwaardere voorwerpen op de grond vallen. Een betegeling zorgt dus voor een goede bestendigheid tegen alle mogelijke bronnen van beschadiging.

Een heel betaalbare prijs

Zoals bij alle materialen is het mogelijk om tegels aan heel verschillende prijzen te verkrijgen. In tegenstelling tot parket dient u geen enorm budget op tafel te leggen om uw keukenvloer met tegels te bekleden. De standaard tegelmodellen zijn meestal bestand tegen vocht en water (alsook tegen etens- en olievlekken), maar zijn eveneens heel stevig en duurzaam.

Minimaal dagelijks onderhoud

Het onderhoud van hout kan soms lang,vervelend en kostelijk zijn. U moet soms ook specifieke producten aanschaffen. Een tegel is heel makkelijk te onderhouden: er even met de stofzuiger of bezem overgaan, volstaat om het vuil te verwijderen, en vervolgens schoonmaken met zeepwater. U kan het best gebruik maken van producten zonder olie of vette zeep, of een stoomstofzuiger die vlekken op de oppervlakte zal kunnen verwijderen. Deze behandeling is uiteraard niet geschikt voor andere vloertypes zoals parket, dat slecht kan reageren op vocht.

Category : Keuken / Publié le 21 Apr 2018