nettoyage carrelage

Wanneer u uw huis onderhoudt, voelt u dan de drang om uw tegels te schrobben? Om er zeker van te zijn dat alles vlot verloopt, gebruikt u best deze vier tips die de mogelijkheid bieden uw bekleding of bedekking grondig schoon te maken.

Gebruik citroenzuur

acide citrique

Citroenzuur is één van de meest aanbevolen producten om een tegel grondig schoon te maken. Dit natuurlijk organisch plantaardig zuur wordt verkregen door de fermentatie van natuurlijke suikeroplossingen. De meeste fruitsoorten bevatten dit zuur, maar de verhouding is hoger (ongeveer 4%) in citroenen, kersen, sinaasappels, frambozen, aardbeien en rode bessen.
Citroenzuur is vooral gekend als ontkalker en oplosmiddel, maar het wordt ook gebruikt in voedings- en farmaceutische producten.
Maar hoe wordt dit product gebruikt voor de grondige schoonmaak van een tegel? Begin met handschoenen aan te trekken en voeg 5 soeplepels citroenzuur toe aan 1 liter warm water. Vervolgens dienen de spons en dweil die nodig zijn voor het schoonmaken en desinfecteren van uw bekleding in deze oplossing te worden gedrenkt. Niets houdt u tegen om in de oplossing ook enkele druppels desinfecterende essentiële olie van het type citroen of tea tree aan de oplossing toe te voegen. Het proces wordt afgesloten door overvloedig te spoelen en te dweilen.

Een oplossing op basis van soda voor uitmuntende resultaten

Wanneer we praten over grondige schoonmaak op natuurlijke wijze, is het moeilijk om niet aan soda te denken. Dat laatste wordt echter vaak verward met twee andere elementen: bijtende soda en natriumbicarbonaat. Om ervoor te zorgen dat u zich niet vergist wanneer u in een gespecialiseerde winkel staat, dient u over een basiskennis te beschikken om deze producten te kunnen onderscheiden. Natuurlijke soda dankt zijn bestaan aan natronafzettingen en artificiële soda ontstaat door de exploitatie van zout en krijt. Natriumbicarbonaat ontstaat uit een chemische reactie tussen soda, water en kooldioxide. Tot slot wordt bijtende soda normaal gezien verkregen door elektrolyse van zoutoplossingen, maar het kan ook worden gemaakt door basische ontsluiting op basis van natuurlijk natriumcarbonaat dat in bepaalde mineralen en in as van plantaardige producten kan worden aangetroffen. Dit product is gevaarlijker dan zijn twee rivalen.
Om soda te gebruiken als schoonmaakmiddel voor uw tegels, dient u 2 soeplepels van het product toe te voegen aan 1 liter warm water. Aan de oplossing voegt u 1 soeplepel zwarte zeep met olijfolie toe. Het wordt op dezelfde manier gebruikt als een klassiek schoonmaakmiddel, met behulp van een dweil en door te eindigen met een spoeling met vers water.

Zwarte zeep: van cosmetica tot het onderhoud van uw tegels

Zwarte zeep is ook gekend onder de namen Beldi zeep en Afrikaanse zeep. Het wordt verkregen door een mengeling van olie en gemalen zwarte olijven te laten weken in zout en kalium. Hoewel de traditionele vorm van de zeep een pasta is, is het tegenwoordig ook vaak vloeibaar te vinden.
Vroeger was zwarte zeep enkel interessant voor de cosmetische wereld. Sinds een tijdje wordt het gebruik ervan voor het onderhoud van een woning echter steeds meer aangemoedigd. Dat is vooral te wijten aan het feit dat het een schoonmaakmiddel, een ontvlekker en een krachtige ontvetter is.
Om zwarte zeep in pastavorm te gebruiken voor het schoonmaken van een tegel, dient u twee soeplepels toe te voegen aan 5 liter warm water. Vervolgens dient u goed te roeren met een grote stok alvorens over te gaan tot het schoonmaken met een dweil, gedrenkt in de oplossing. Bij het gebruik van vloeibare zwarte zeep heeft u ongeveer dezelfde hoeveelheid nodig. Het proces wordt altijd afgesloten door te spoelen met vers water.

Hoe zit het met witte azijn?

vinaigre blanc

We kennen witte azijn voornamelijk als smaakversterker en bewaarmiddel, maar sommigen onder ons gebruiken het product al decennialang voor het onderhoud van hun huis. Deze waterige oplossing met een laag gehalte aan azijnzuur wordt verkregen door de organochemische transformatie van een waterige ethanoloplossing blootgesteld aan lucht.
Wat betreft het gebruik voor de schoonmaak van een tegel, bestaan er twee erg aanbevolen recepten. Het eerste bestaat er eenvoudigweg in om 4 soeplepels witte azijn toe te voegen aan een emmer met 2 tot 4 liter water. Voor het tweede recept doet u in dezelfde hoeveelheid water 2 eetlepels witte azijn en een half glas natriumbicarbonaat. Ga vervolgens over tot het schoonmaken zelf door een dweil in deze oplossing te drenken.
Indien u niet genoeg tijd heeft om zelf de grondige schoonmaak van uw tegels uit te voeren, kan u steeds beroep doen op een professional. Hierdoor zullen de resultaten nog bevredigender zijn.

Category : Tips / Publié le 30 Apr 2018