Bent u op zoek naar tegels om de vloer van uw woonruimte te bekleden in het kader van een nieuwbouw of renovatieproject? Door zelf aan het werk te gaan of door u te richten tot een niet-erkend tegelzetter kan u zich veel narigheden op de hals halen. Wat zijn nu juist de risico’s die u loopt als u het ontwerp en het leggen van uw tegels niet toevertrouwt aan een ervaren en erkend tegelzetter?

Het leggen van uw tegels mag niet onvoorbereid gebeuren. Laat u niet verleiden om het zelf te doen of om gebruik te maken van de diensten van een niet-erkend tegelzetter met als doel te besparen. De taak vereist de voorbereiding van de ondergrond, het gebruik van toegespitste technieken en het nauwkeurig toepassen van bepaalde criteria teneinde de bittere gevolgen van een slecht gelegde tegelvloer te vermijden.

Een slechte inschatting evenals een gebrekkige uitvoering zullen altijd catastrofale gevolgen met zich meebrengen. Door beroep te doen op de diensten van een vakman, zal het leggen van de tegels gegarandeerd binnen de normen gebeuren. Daarmee bespaart u zich het risico op ongemakken die te wijten zijn aan slecht gelegde tegels, mindere kwaliteit van de tegels of voegen die niet houden, waarbij u ook het esthetische van uw vloerbekleding aanzienlijk gaat verknoeien.

Een tegelzetter is dankzij zijn jarenlange ervaring bekwaam om de meest gepaste techniek van het tegelzetten te bepalen zodat een optimale hechting van uw tegels aan de vloer verzekerd kan worden. Hij heeft de keuze tussen het vastkleven of het vastmetselen van de tegels in functie van de soort vloer van uw woning als het een nieuwbouw betreft of van de reeds bestaande bekleding in het geval van een renovatie.

Het wordt aanbevolen om de tegels vast te metselen als het vloeroppervlak onregelmatig of beschadigd is. Dat vereist een zeer delicate werkmethode die een niet-erkend tegelzetter niet beheerst. Bij het vastkleven van de tegels is het onontbeerlijk dat het vloeroppervlak opnieuw wordt bewerkt alvorens te beginnen met het zetten van de tegels. Een amateur zal niet in staat zijn om de beste producten voor het zetten en het voegwerk te kiezen en hij zal evenmin de gepaste techniek hiervoor kunnen toepassen. Vandaar het risico op schade op (mid)lange termijn. Het esthetisch resultaat zou te wensen overlaten, de vloerbekleding zou na enkele maanden omhoog kunnen komen, enz.

Door het aanbrengen van uw betegeling toe te vertrouwen aan een erkende onderneming, beschikt u over de deskundigheid van een vakman. Tijdens het uitvoeren van het werk, besteedt hij bijzondere aandacht aan de nauwkeurige toepassing van de vereiste techniek en ontplooit hij al zijn vakkennis om een resultaat te bekomen dat voldoet aan uw verwachtingen.

Een erkend tegelzetter kan zijn werk doen op gelijk welke soort muur of vloer, voor zowel binnen- als buitenbekleding. Hij biedt de verzekering dat het werk zorgvuldig uitgevoerd wordt en dat de afwerking onberispelijk zal zijn. Hij laat u eveneens kennis maken met de beste thermische isolatie voor vloeren of voor betegelde muren en geeft u raad betreffende het onderhouden van de tegels teneinde hun duurzaamheid te verzekeren.

Een amateur tegelzetter is niet in staat om een opdracht te verwezenlijken die conform is aan de laatste geldende normen. U bent dus niet vrij van onaangename verrassingen wat betreft het esthetische aspect van het eindresultaat, het overschrijden van de offerte, een opgelapte klus in het geval dat de man in kwestie gehaast is om een andere opdracht te beginnen. Kortom, u hebt geen enkele garantie op het uitgevoerde werk.

Een erkend tegelzetter volgt regelmatig opleidingen over het gebruik van nieuwe materialen die op de markt komen. Daardoor is hij in staat om tegelijkertijd een duurzaam en kwaliteitsvol werk te verzekeren. Op het einde, zal u tijd en geld bespaard hebben.

Tijdens het eerste contact, zal een erkend tegelzetter het soort betegeling bepalen die het best past bij uw woning: faience, marmer, gres, graniet, keramiek, natuursteen, enz. Of uw project nu te maken heeft met een nieuwbouw of een renovatiewerk, een vakman zal u inlichtingen kunnen geven over het formaat van de tegels die passen bij uw vloer of uw muren, rekening houdend met de gegevens van uw ruimtes.

Wat ook het patroon dat gewenst wordt moge zijn, geschrankt, recht of diagonaal, een vakman tegelzetter is in staat om alle nodige technieken toe te passen die beantwoorden aan uw verlangens. Doordat hij voortdurend op de hoogte is van de laatste tendensen betreffende de diverse stijlen in de betegeling, beschikt hij over de nodige vakkennis om op harmonieuze wijze randtegels, friezen en glastegels met elkaar te combineren.

U bent nu op de hoogte van de risico’s die u loopt als u het zetten van uw tegels toevertrouwt aan een niet-erkend tegelzetter en van alle voordelen waarvan u kan genieten als u wel een erkend tegelzetter de werken laat doen. Om dus al dat ongemak te vermijden, aarzel niet om beroep te doen op een echte vakman in betegeling!

Category : Techniek / Publié le 09 Apr 2017