Voor een bouw of een renovatie zoekt u vloer- of wandbekleding die zowel functioneel als esthetisch is. U wil graag meer weten over de nieuwigheden op het gebied van tegels en welke modellen er nu in de mode zijn. Neem een kijkje naar de tegeltrends!

Tegels komen voor in allerlei kleuren, maten, materialen en prijzen, en ze voldoen aan elke decoratiestijl en aan elk budget.

Keramische tegels

Hout wordt meestal geassocieerd met planken en parket. Maar een keramische tegel met houtlook biedt dezelfde esthetische uitstraling. Dit type bekleding combineert de charme van hout met de voordelen van een tegel: onderhoudsvriendelijk en slag- en stootvaster. In tegenstelling tot hout, dat door de jaren heen vervaagt, verkleuren keramische tegels niet en behouden ze heel lang hun originele glans. Ze zijn de ideale oplossing als vloerbekleding voor vochtige ruimtes in een woning of voor een terras.

Keramische tegels zijn steeds meer in trek. Ze worden heel vaak gekozen voor hun elegantie en voor het unieke karakter dat ze aan de binnen- of buitenkant van een huis geven. Dit type tegel is verkrijgbaar in verschillende formaten. Durf te kiezen voor een groot tegelformaat om het gevoel van ruimte te benadrukken. carrelage-bois carrelage-bois-ceramique

XXL-tegels

Grote tegels zijn in de mode. Ze zijn niet langer voorbehouden aan commerciële en openbare ruimtes zoals stations, warenhuizen en showrooms. Kies voor dit type tegel, en voor het ruimtelijk gevoel en de moderne loftsfeer die erdoor wordt gecreëerd. Deze oplossing is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld grote ruimtes die de keuken en de woonkamer met elkaar verbinden.
Het plaatsen van grote tegels vereist uitvoering en apparatuur voor de behandeling, het snijden en het plaatsen (specifieke technieken die niet binnen het bereik liggen van de doe-het-zelver). De reden hiervoor is dat er niet alleen een perfect vlak oppervlak nodig is dat betegeld moet worden, maar ook dat de speciale lijmmortel op een specifieke manier aangebracht moet worden. Dit kan problematisch zijn voor een niet-ervaren tegelzetter. Als u zeker wil zijn dat het eindresultaat aan uw verwachtingen voldoet, en dat alles volgens de regels van de bouwkunde gebeurt, kan u beter een vakman inschakelen.carrelage-xxl-tegels

Tegels die eruitziet als beton of natuursteen

De keramische grestegel die eruitziet als beton of natuursteen is geschikt voor een robuuste ondergrond. Deze bekleding, die de woning een tijdloze look geeft, biedt verschillende voordelen: een trendy voorkomen, bestendigheid tegen slijtage en zeer onderhoudsvriendelijk.
Dankzij de moderne technologie wordt de tegelkwaliteit steeds beter. U kan kiezen tussen verschillende kleuren, structuren, maten en effecten (glad, geërodeerd of gepolijst) om zo tot een gepersonaliseerd resultaat te komen.

Afdrukbare tegels

Dit type wandbekleding geeft een unieke toets aan uw interieur in de woonkamer, de badkamer of de keuken. De drager bestaat uit een witte tegel die bedekt is met speciaal behandelde polyester. Het is een tegel voor binnenshuis en kan in mozaïek of afzonderlijk gelegd worden, afhankelijk van uw inspiratie. De tegels hebben een dikte van 5 mm en zijn afwasbaar met water. Ze zijn ontworpen als wandbekleding.
Dit type tegel is een originele oplossing om een werkruimte, een wachtkamer, een lobby of een kantine te personaliseren.

Glastegels

De glastegel is transparant en gekleurd. Hij leent zich uitstekend tot het kleden van badkamermuren, een inloopdouche, een stoombad of een keukenachterwand.
Wilt u de helderheid aanpassen in een kamer, of verschillende kleurschakeringen creëren? Kies dan voor een glazen vloer. De glastegels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. De plaatsing van dit type bekleding is vrij ingewikkeld en vereist specifieke vaardigheden. De uitvoering en aanbevelingen vereisen de tussenkomst van een erkend tegelzetter.

Mozaïek

Er is een breed scala aan glaspasta mozaïeken te verkrijgen, in verschillende patronen en in een brede waaier van kleuren. Dit type materiaal geeft u de mogelijkheid om een unieke, originele en zeer aantrekkelijke muurdecoratie te ontwerpen.
De mozaïeken die ontworpen zijn voor de keuken en de badkamer zijn antislip. Bovendien zijn ze zeer goed bestand tegen slijtage en impact. Ze zijn zeer geschikt voor achterwanden, de douche, de wastafel, de sauna of het stoombad. U kan ze ook gebruiken in een zwembad, een vijver of een fontein.

mosaique

source

Conclusie

U hebt nu kunnen kennismaken met de verschillende tegeltrends. Zo kan u de tegel kiezen die het best overeenstemt met uw verwachtingen. U kan nu een wand- of vloerbekleding kiezen, voor binnen of buiten, die zowel praktisch als modern is.

Category : Tips / Publié le 23 Apr 2017