bon carrelage pour une cuisine blanche

Voor de bekleding van de vloeren en de muren van een keuken behoren tegels tot de meest gewaardeerde materialen. Dat ligt natuurlijk aan het gemakkelijke onderhoud ervan en de talrijke kleuren, materialen en afmetingen waaruit je kunt kiezen. U wilt een witte keuken? Kies dan de juiste vloertegels, zodat deze ruimte de belichaming wordt van al uw wensen inzakeeen moderne, lichtrijke en stijlvolle keuken.

Een “total look” met een witte of heldere tegelvloer

une cuisine blanche
Dit is een van de actuele trends inzake aankleding en inrichting van een witte keuken. Daarbij worden niet alleen de grond en de muren,maar ook de andere delen zoals het werkblad bekleed met glanzende of gesatineerde tegels. Vooral deze laatste variante staat bekend voor haar eigenschap om de verlichting van de ruimte te verbeteren door reflectie van de lichtstralen.

Wanneer u het te sterke effect van het wit wilt afvlakken, belet niets u om te kiezen voor een vloer in gebroken wit, ivoor of ook nog crèmekleur. Als de keuken opengewerkt is naar de living toe, moet u ervoor zorgen dat ze er steeds netjes bijligt.

Als u opteert voor een total look in witte vloertegels, zult u een designkeuken uit het topgamma hebben. Dat effect wordt zelfs nog verhoogd door deze bekleding te combineren met greeploze meubelen.

Materiaal- of steenimitatie

Een witte keuken zal ook meer opvallen door het effect van de materialen. Daarvoor moet je een verband durven leggen tussen het werkblad en de tegelvloer. Dit zal leiden tot een contrast met de witte meubelen die zich in het vertrek bevinden. U kunt bij voorbeeld een combinatie kiezen tussen een in de was gezet laminaat die beton imiteert en een vloer die is uitgevoerd in imitatiebeton. Daarnaast belet niets u om eerder te kiezen voor een tegelvloer in lichtgrijze natuursteen; zo krijgt u een zeer eigentijdse keuken. Een grijze vloer past zeer goed bij een keuken met strakke lijnen.

Bij een open keuken is het beter om te zorgen voor een eenheid van tinten, met de nadruk op grijs of antraciet. Vooral deze laatste tint doet het zeer goed bij een modern interieur. Om een ruimte groter te laten schijnen, kunnen er stenen van grote afmetingen gebruikt worden.

U kunt ook opteren voor gerectificeerde tegels, die door hun grote finesse zullen bijdragen tot de esthetische waarde van uw keuken.

En wat dacht u van een vloer in imitatiehout?

carrelage blanc ou claire pour cuisine

Staan er houten meubelen in uw keuken? Dan bent u zeker en vast een liefhebber van de Scandinavische stijl. Om het door u gewenste effect te bekomen, zal een vakman u zeker een vloer aanbevelen die parket inhout nabootst. Deze bestaat in verscheidene varianten waarmee even zovele effecten kunnengerealiseerd worden. Er bestaat zelfs een versie in stroken die de mogelijkheid biedt om de illusie van een echte houtbekleding te versterken. Door zo te werk te gaan, zult u een echte Scandinavische keuken hebben, maar dan zonder de ongemakken van een houten parketvloer. Als u een open keuken hebt, belet niets u om dezelfde tegels door te leggen naar de belendende ruimte.

En de traditionele keuken?

In tegenstelling tot wat velen onder ons denken, komt wit niet enkel tot zijn recht in hedendaagse of Scandinavische keukens. Deze kleur past tevens uitstekend in een traditionele omgeving. Om het gewenste effect te verkrijgen, wordt de raad gegeven om te kiezen voor een keramische vloer van klassieke afmetingen en met neutrale of zachte kleuren. Een dambordeffect, waarbij twee tegels van verschillende kleur afwisselend gelegd worden, kan zeer mooi ogen. Dit type plaatsing blijft het ook na verloop van tijd goed doen.

Als u op zoek bent naar kleurcontrast, staat niets u in de weg om cabochontegels te plaatsen. U zult bij voorbeeld een witte keuken hebben in klassieke stijl, met een witte vloer waarin zwarte cabochons ingelegd zijn.

De vloer in imitatiecement: de meest trendy optie

De laatste tijd worden er vaak cementvloeren gelegd in de keuken, zelfs daar waar wit de overheersende kleur is. Dat komt doordat dit materiaal de eigenschap heeft om de aankleding van de keuken op een hoger plan te tillen. Toch is vervanging door een vloer in imitatiecement mogelijk. Ten eerste is die minder duur en verder wordt hij gewaardeerd voor de mogelijkheden die hij biedt om dynamisme, kleur en stijl toe te voegen aan een witte keuken. Met deze optie wordt het ook gemakkelijker om motieven met oosterse of mediterrane inslag te verwerken.

Met een vloer in imitatiecement kunt u gemakkelijker een kleurenmix realiseren, werken met verschillende tonen van eenzelfde kleur, of juist gaan voor het klassieke contrast tussen wit en zwart. Ook kan er een patchworkeffect bekomen worden dat zorgt voor een magnifiek contrast met de witte keukenmeubelen. U kunt zelfs nog verder gaan met de hulp van een gespecialiseerde tegelzetter.

Category : Keuken / Publié le 28 Jun 2018