zwembad-tegels

Een originele en gepersonaliseerde buitenruimte is de droom van iedereen. Afgezien van een tuin en terras kan een zwembad een echte meerwaarde zijn voor uw huis. Om dit te doen, moet u de juiste coating kiezen. We denken vaak aan natuursteen en beton, maar tegels zijn ook een mogelijke oplossing voor het bekleden van uw zwembad. Er zijn echter talrijke modellen en dan staan we voor een dilemma. Welke tegels kiezen we dan? U krijgt het beste antwoord door deze informatie in acht te nemen.

De 3 belangrijkste typen zwembad tegels

De keuze van de vloer rond uw zwembad is belangrijk, omdat die voortdurend onderhevig is aan externe factoren, met name het klimaat. Daarom is het absoluut noodzakelijk voor de buitenkant. Zo moet u de ideale tegel kennen voor uw ruimte met water. Elk type tegel heeft zijn voordelen.

  • Glaspasta is een van de meest populaire coatings die momenteel worden gebruikt op vloeren en terrassen rondom een zwembad. Inderdaad, zijn kleuren en motieven gaan eeuwig mee. Bovendien is het heel makkelijk om de vorm van uw bassin te volgen: rond, rechthoekig, ovaal, enz..
  • Het tweede type tegel voor zwembaden is email. Dat is ook makkelijk te reinigen, vooral omdat vlekken en sporen zoals sigarettenverbrandingen er niet indringen. In feite heeft email dezelfde voordelen als glaspasta, met het verschil dat het meestal een beetje duurder is.
  • Keramiek, aan de andere kant, wordt gepresenteerd in de vorm van platen met zeer gevarieerde maar vaak belangrijke afmetingen. Het is bestand tegen klimaatvariaties en heeft dus een heel lang leven. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden, omdat het voldoende is om het met water te reinigen en de muren te poetsen.

Afgezien van deze voordelen, dienen verschillende criteria in acht genomen te worden bij het selecteren van het juiste type tegel. De positieve punten van de coating moeten zo veel mogelijk benut worden.

Welke buitentegel ?

Speciaal ontworpen zwembadtegels hebben veel voordelen, maar de belangrijkste kenmerken zijn de extreme sterkte en het makkelijke onderhoud. Bij het praten over dit type bekleding is het over het algemeen een tegel met antislipeigenschappen. Deze kwaliteit is essentieel om dalingen te vermijden wanneer de bodem nat en vochtig is. Omdat er een heel breed scala aan texturen, maten en kleuren bestaat, is het aan u om te zien welke modellen bij uw zwembad passen. Het doel is om uw watergebied een unieke uitstraling te geven om u op uw gemak te laten voelen. Om een elegant zwembad te hebben, heeft u de keuze tussen tegels met een stenen of houten uitstraling.

zwembad-tegels

Alle imitaties van natuurlijke materialen komen goed tot uiting in uw buitentuin. Inderdaad maakt de tegel in porselein een zeer interessante vloerbedekking voor de buitenkant en de creatie van een weg rondom het zwembad. De buitenoppervlakken zijn gemakkelijk te onderhouden en deze tegel is bestand tegen waterinfectie en de tand des tijds.

Weet ook dat zwembadverkopers vaak een witte tegel in geëmailleerde zandsteen aanbevelen bij donkere patronen. Toch mag u de kleur van de omgeving van uw zwembad evenals uw persoonlijke smaak niet verwaarlozen.

Tegels, een decoratieve coating

Zwembadtegels zijn ook een goede manier om uw buitenruimte te versieren. Ze kunnen worden gebruikt om de randen en de omgevingen van het zwembad te dekken, maar ook om het binnenland van een betonnen zwembad aan te passen. Hiervoor moet keramiek of mozaïek worden gebruikt.

Deze materialen worden vooral gebruikt omdat ze in meerdere kleuren beschikbaar zijn. Hoewel het een decoratief element is, is de installatiemethode ook essentieel. Dit vereist soms de mogelijkheid om bepaalde prijslimieten te overschrijden.

Het is mogelijk om uw hele vijver te versieren met glaspasta. Maar u kunt ook eenvoudig een afbeelding in tegels op de hoeken of onderin uw waterruimte zetten. Kortom, u kan een echt kunstwerk in het bekken maken. Zorg ervoor dat u de tegel op een waterdicht oppervlak plaatst. De tegel is een afwerklaag en zorgt daarom niet voor de waterdichtheid van uw zwembad. Pas de gipsjassen eerst aan voordat u de tegel plaatst. Kies voor de installatie mozaïeklijm en een specifiek tegelgewricht om de gehele structuur op te lossen.

Zodra de waterdichtheid verzekerd is, is het nodig om verder te gaan met de inrichting van uw zwembad en het perfect te maken. Om uw veiligheid te waarborgen, is het altijd belangrijk om een beroep te doen op een professional voor de installatie. Deskundigen gebruiken vaak latexharsen om de waterdichtheid te garanderen.

Om fouten in de keuze van uw afwerkingen te vermijden, wordt het sterk aanbevolen om een analyse te maken van de kwaliteit van het water en het type product dat wordt voorgesteld voor de behandeling van het bekken. Dit om het zuurtegraadsniveau van uw systeem te kennen.

Deze test, ontwikkeld en uitgevoerd door het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum), zal het mogelijk maken om de coating, producten van installatie en afwerkingen aan te passen aan uw project.

Category : Geen onderdeel van een categorie / Publié le 20 Aug 2017