coating-keukenwerkblad-gebruiken

Overweldigd door de immense keuze van keukenwerkbladen? Kan je niet kiezen tussen laminaat, marmer, kwartssteen of graniet? De keuken is een plek waar het hele gezin bij elkaar komt, het juiste keukenwerkblad is dus belangrijk! Bij je keuze houd je best rekening met enerzijds je stijl en anderzijds de praktische kenmerken. We overlopen voor jou de nieuwste materialen om je te helpen kiezen!

Laminaat

Laminaat vind je in het aanbod van elke verdeler en is een materiaal dat heel wat mensen aanspreekt. Het wordt gemaakt van aan elkaar gelijmd kraftpapier dat geïmpregneerd wordt met thermohardende hars en is daarom niet het meest bestendige materiaal voor keukengebruik.
Als je op zoek bent naar een moderne look voor je keuken, is laminaat waarschijnlijk niet de beste keuze voor jou. Het is een budgetvriendelijk materiaal, maar dat betekent wel dat je minder vrijheid hebt om een persoonlijke toets toe te voegen. Het is niet helemaal gewapend tegen sporen van messen en krassen. Als je wilt dat je keukenwerkblad jarenlang meegaat, kies je beter voor hoogwaardige materialen.

Steen, marmer of kwartssteen

Populaire materialen voor keukenwerkbladen zijn onder meer steen, marmer en kwartssteen. Als je voor een stenen werkblad gaat, is graniet de meest voor de hand liggende keuze. Graniet is een zeer fijn, sterk en krasvast materiaal. Het is bovendien een prachtige stijl voor je keuken, die je perfect kan laten passen bij de rest van de ruimte en je interieur.
Marmer is vandaag de dag eveneens een populaire keuze voor een keukenwerkblad. Zowel sterk en bestendig als esthetisch en luxueus, marmer is een prachtig materiaal voor een keukenwerkblad. Niet alleen is het hittebestendig (zelfs een kookpot die net van het vuur komt zal marmer niet beschadigen), het is ook krast- en vlekbestendig. Het enige nadeel is dat het niet binnen ieders budget past.
Kwartssteen is een steen met een extreme hardheid, die veel voordelen combineert. Niet alleen is het een esthetisch aantrekkelijk materiaal, vanwege de glans en het aangename gevoel, het oppervlak is bovendien niet-poreus, waardoor het vlekbestendig is. Door de extreme hardheid is het ook helemaal krasbestendig.
Alle bovenstaande materialen vragen een specifieke zorg, omdat ze gemaakt zijn van poreuze stenen die geen zuur verdragen. Als je dus geen tijd hebt om de stenen regelmatig goed te behandelen om hun waterdichtheid te behouden, zijn deze materialen misschien niets voor jou.

Tegels

Onze laatste keuze voor een keukenwerkblad, zijn tegels. Tegels zijn een verstandige keuze die esthetiek, functionaliteit en budget perfect combineren.
Je kan kiezen uit heel wat kleuren voor je werkblad, je kan op die manier je keukenwerkblad perfect personaliseren en aanpassen aan je stijl. Als je een origineel ontwerp wilt, kies je voor geprinte patronen om het interieur van je keuken te verfraaien!
Tegels zijn bestand tegen alles, ze zijn hitte- en krasbestendig en heel makkelijk in onderhoud. Je werkblad zal er altijd nieuw en sterk uitzien en zal je keuken helemaal afmaken. Omdat het een betaalbaar materiaal is, vind je voor elke keuken de perfecte tegel. Tegelwinkels en -distributeurs helpen je de perfecte keuze voor jouw interieur te vinden.

coating-keukenwerkblad-gebruiken

Conclusie

Wanneer je de keuze voor het materiaal van je keukenwerkblad maakt, hou je best rekening met de eigenschappen van de producten op de markt. Kies voor een bestendig materiaal dat niet alleen past bij je interieur, maar waar je ook in alle vrijheid op kan koken, zonder je zorgen te maken over eventueel schade door hitte, krassen of zuur. Tegels zijn voor veel mensen de ideale keuze en voldoen aan al deze eisen. Neem een kijkje in een tegelwinkel en kies voor het ideale ontwerp voor jouw budget en interieur. Zoals altijd raden we je aan om je te laten bijstaan en adviseren door een vakman.

Category : Keuken / Publié le 22 Oct 2017