total look carrelage dans votre salle de bains

Het ogenblik waarop u uw badkamer binnengaat, moet synoniem zijn met kalmte en ontspanning. Daarvoor moet deze ruimte aangekleed en ingericht worden op een manier die u een comfortabel gevoel geeft. Dit streven stond aan de wieg van een nieuwe trend die opgeld blijft maken in vele interieurs: de total-look-tegelvloer.

Een total-lookvloer in uw badkamer: wat is dat?

carrelage sol et mur salle de bain
Muur- en vloerbetegeling is tegenwoordig een van de meest uitgevoerde bekledingen voor de badkamer. De voordelen zijn dan ook legio, zoals de duurzaamheid, de waterdichtheid en het hygiënische aspect. We moeten evenwel toegeven dat deze bekleding “slechts” een deel van de muren en de vloer in onze huidige badkamers bedekt. Niets belet evenwel om over te gaan op een total look, en dat wordt zelfs aangeraden om praktische en esthetische redenen. Hierbij gaat het erom om stenen te kiezen in dezelfde kleur of hetzelfde thema, niet alleen voor vloeren en muren, maar ook voor toiletten en badkuip. De keuze van kleur en vorm van het materiaal hangt natuurlijk af van uw smaak, maar eveneens van de afmetingen van uw badkamer. Voor een kleine badkamer is het bij voorbeeld beter om te kiezen voor heldere kleuren en tamelijk grote tegels.

Een total-lookvloer in uw badkamer: stijl en sfeer kiezen

De total-lookvloer biedt u de kans om uw droom waar te maken en een unieke sfeer te creëren in uw badkamer. Aan keuzemogelijkheden geen gebrek. Om de ruimte optisch te vergroten en tegelijk de verlichting op een natuurlijke wijze te verbeteren, zijn tegels met heldere kleuren een droomoplossing: beige, wit, gebroken wit, enz. De weerspiegeling van deze kleuren zal deze ruimte kalmte en sereniteit laten uitstralen.

Als het u vooral te doen is om elegantie, kunt u beter kiezen voor zwarte tegels. Het begrip “total look” moet u vooral niet laten aarzelen om een andere kleur te kiezen voor uw meubelen. Grijs, blauw en wit leveren een verantwoorde keuze op. Op die manier hebt u een kleurentoets en respecteert u toch het concept “total look”. Een stijlvol effect wordt bekomen door de combinatie van zwarte tegels met houten meubelen in deze tinten.

Wilt u wat vrolijkheid binnenbrengen in uw badkamer, dan staan er nog andere opties te uwer beschikking. Waarom dan niet gekozen voor tegels in blauwe of violette tinten? U hebt ook de mogelijkheid om in het vertrek nog andere elementen te voorzien van een tegengestelde kleur die eveneens kunnen bijdragen tot de aankleding van het geheel.

Als u verlegen zit om goede ideeën, moet u weten dat er op de markt vaklui actief zijn die u suggesties kunnen bezorgen en zich kunnen toeleggen op de uitvoering, waarbij ze niet enkel rekening houden met de kleur, maar ook met de vorm van de tegels.

Een total-lookvloer in uw badkamer: wat zijn de voordelen?

total look salle de bain
U kent nu het concept van total-lookvloer in de badkamer en hoeft zich dus geen vragen meer te stellen van het type “hoe hoog moeten de tegels komen?”. Het is inderdaad beter om de hoogte van de plaatsing niet te beperken tot de oppervlakken die het natste worden. Het is belangrijk om te weten dat capillair opstijgend vocht mogelijk niet wordt tegengehouden door de bedekking van de voornoemde oppervlakken met tegels. Ook alleen maar verven helpt niet echt. Met een betegeling over de volledige wand wordt dit risico vermeden. Overigens vergen tegels weinig onderhoud en moeten ze niet regelmatig opgefrist worden, wat wél het geval is bij schilderwerk.

Naast dit praktisch voordeel is er ook een pluspunt op esthetisch vlak. Door te opteren voor de total-lookbetegeling in de badkamer, wordt de blik naar boven getrokken, hoger dan de gebruikelijke hoogte waarop wandtegels aangebracht worden. Op die manier komt de architectuur van de badkamerruimte beter tot haar recht. De harmonie van het geheel wordt opgebouwd door tegels die alle elementen van de ruimte bedekken, of toch bijna. Daarnaast brengen deze tegels ook structuur aan.

Toch moeten we eraan herinneren dat niet alle tegels geschikt zijn voor een badkamer. Daar zijn immers stevige tegels nodig waarop je niet uitglijdt. Een vakman kan u een tegel voorstellen die aan deze criteria voldoet.

Category : Badkamer / Publié le 28 Jun 2018