pourquoi-choisir-carrelages

De vloerbedekking en de muren van je woning zijn bijzonder belangrijk om je thuis te voelen en je huis aan te passen aan je eigen smaak en comfort. Het leggen van je vloer, doe je dan ook met kwaliteitsproducten. Tegels zijn al jarenlang de favoriet voor vloerbedekking van keukens en badkamers en zijn erg populair voor de wandbekleding.
In de afgelopen tien jaar zijn er heel wat innovaties ontworpen, zowel op het vlak van ontwerp, als kwaliteit en implementatie. De tegel houdt zijn adellijke standaard en brengt charme, design en prestige aan je vloer en muren.
Als je overweegt om tegels in je huis te leggen, is het ten zeerste aan te raden om deze belangrijke taak aan een gekwalificeerde professional toe te vertrouwen.

De tegel, een onbreekbaar materiaal

Wist je dat oude tegels die eeuwen oud zijn, heel gewild zijn? Neem maar eens een kijkje op de website van ‘azulejos’ in Portugal:

http://www.sosazulejo.com

tegels-azulejos

Als je kiest voor tegels voor je vloer, is een lange levensduur ervan gegarandeerd. Uiteraard moeten de tegels dan wel van goede kwaliteit zijn en perfect geïnstalleerd worden. Eén enkele onjuist geplaatste tegel kan de vorm en soliditeit van het werk onderuit halen. Fouten in vloerbedekking zijn moeilijk te verbergen en reparaties houden vaak risico’s in.
De betegelaar moet de juiste lijm en legtechnieken gebruiken. Professionele betegelaars beschikken over de nodige apparatuur voor het snijden van tegels en het maken van afgewerkte hoeken.Of het nu gaat om een renovatieproject, een kleine, gezellige woning of een grote villa, het plaatsen van de vloeren wordt het best uitgevoerd met finesse, knowhow en ervaring. Om de elegantie die tegels uitstralen te behouden, besteed je de plaatsing het best uit aan een betrouwbaar bedrijf dat je de perfecte vloer bezorgt. De vakman zal je bovendien adviseren in het kiezen van je tegels.

Tegels, esthetisch en praktisch

Het kiezen van de perfecte vloer voor je huis is niet eenvoudig. Als je gaat voor tegelwerk, kies je zowel voor esthetiek als voor onderhoudsgemak. Je kan kiezen tussen verschillende vormen, kleuren en stijlen, waardoor je de vloer helemaal aan je wensen kan aanpassen.

Tegels voor elk budget

Het plaatsen van vloertegels kan een dure zaak lijken, maar er zijn heel wat opties voor elk budget. Investeren in duurzaam materiaal zal op lange termijn echter je kosten drukken.
De kosten voor het demonteren van een tegel die breekt of gevallen is, komt een pak duurder uit dan meteen kiezen voor het professioneel laten leggen van je vloer. Kies voor kwaliteitstegels, zodat je lang kan genieten van je vloer.
De prijs die je zal betalen bij een vakman, hangt af van verschillende factoren. Het installeren van heel grote tegels zal duurder zijn dan tegels van 30×30. De kosten zullen ook stijgen als je besluit om tegels van verschillende maten te gebruiken om een speciaal effect aan je ruimte te geven. De meeste mensen hebben vaak de voorkeur voor een meer strakke, klassieke tegel in keukens en badkamers en kiezen voor tegels met een unieke textuur in de woonkamer en slaapkamers. Hoe complexer het werk is, hoe hoger de kosten van de arbeid zullen zijn. Als je een beperkter budget hebt, kies je dus beter voor een meer klassieke keuze om extra kosten te vermijden.
De kost van een tegel per vierkante meter kan sterk variëren en kan gaan van 30 tot 100 euro excl. BTW.
Voor je een vakman kiest, kan je verschillende professionals een offerte laten maken. Op die manier kan je de prijs en voorstellen van verschillende aanbieders vergelijken voor je een definitieve keuze maakt. Let erop dat een aannemer rekening houdt met alle details en niet bespaart op kwaliteit. De goedkoopste is niet altijd de beste.

Betegelen van een investering

Het investeren in tegels, is kiezen voor duurzaamheid. Een huis of appartement dat afgewerkt wordt in keramiek of mooi aardewerk zal bij een eventuele latere verkoop de meerwaarde van je huis verbeteren. Dankzij de duurzaamheid van tegels, hoef je je bovendien geen zorgen te maken over beschadigingen of slijtage.
Je kan dus volop genieten van je prachtige nieuwe vloeren!

Conclusie

Als je op zoek bent naar manieren om je huis mooier of aantrekkelijker te maken om het later te verkopen, dan is een tegelvloer of muurbetegeling de juiste keuze. De kwaliteit van de installatie van je tegels, waarborg je door te rekenen op de diensten van een ervaren vakman.

 

Category : Geen onderdeel van een categorie / Publié le 24 Sep 2017