Een inloopdouche, ook wel Italiaanse douche genoemd, is momenteel de meest voor de hand liggende keuze voor een zuivere, uitgepuurde badkamerstijl. Het gaat om douches zonder hoge douchebak of instapdrempel, afkomstig uit Italië en met een geschiedenis die teruggaat tot het antieke Rome. Zowel in kleine als grote badkamers staat een inloopdouche heel elegant. Het is belangrijk om voor zo’n douche aangepaste tegels te kiezen, met het juiste materiaal en de meest geschikte formaten en kleuren.

De kenmerken van een inloopdouche

Een badkamer met een inloopdouche herken je meteen.

 • Douchewanden ontbreken gedeeltelijk of volledig en er is geen douchebak of ander opstapje.
 • De vloer is licht hellend (slechts enkele centimeters) om het water gemakkelijk te laten weglopen.
 • Zowel de wanden als de vloer zijn helemaal bekleed om een lange levensduur te waarborgen.
 • De douche bestaat alleen maar uit een douchekop en een glazen wand of muur aan één of twee zijden.
 • Er heerst in de badkamer een sfeer van openheid, ruimte, ongeacht hoe groot of klein ze is.
 • Dit is de enige douche “op maat”, want hij past zich aan elke ruimte aan, hoe groot of klein ook.

De voordelen?

 • Een inloopdouche is heel geschikt voor al wat oudere mensen of personen met een handicap.
 • Je woning krijgt meteen een wellness-sfeertje! (Zet nog ergens een krukje …)
 • Als je voor een moderne, hedendaagse stijl gaat, is dit je ideale keuze!
 • Een inloopdouche ziet er ook nog na vele jaren strak en tijdloos uit.
 • Creëert ook in een wat krappe badkamer een mooi ruimtelijk effect!

Faiencetegels, elegant en esthetisch voor de wand!

Faience is ontegensprekelijk het ideale materiaal voor een elegante en stijlvolle inloopdouche. Ze zijn speciaal bedoeld voor wanden (en te breekbaar om het gewicht van een mens te dragen, dus niet geschikt voor de vloer). Faiensetegels zijn daardoor zeer popualir voor inloopdouches. Ze zijn voordelig, gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden. Ze passen goed bij andere materialen en laten je toe om met een beetje verbeelding speelse decoratieve elementen toe te voegen, zoals friezen. Ze zijn ideaal voor een moderne stijl met een perfect tijdloze design.

Grestegels: levensechte imitatie!

Le grès cérame
Dit type tegels onderscheidt zich van andere traditionele tegels door hun uitzonderlijke technische eigenschappen. Grestegels zijn een innoverend materiaal dat voornamelijk uit klei bestaat, waaraan diverse mineralen en stoffen worden toegevoegd, zoals veldspaat, zand of kaolien. Het afgewerkte product is heel duurzaam, ideaal voor badkamers en andere vochtige ruimten. En vooral: grestegels imiteren graag. Droom je van een verblindend chique badkamer? Ga dan voor marmerimitatietegels. Ze zijn veel goedkoper dan de echte. Of ga voor wandgrestegels. Je hebt er die hout imiteren, of natuursteen. Zo ziet je douche er heel natuurlijk en stijlvol uit en blijft hij duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk. Er is een overvloed aan kleuren en formaten (tot XXL-tegels). Het grote voordeel van grestegels is hun rijke keuze, zuiverheid en elegante uitstraling, terwijl ze toch minimalistisch blijven. Ze zijn heel gemakkelijk te onderhouden, goed bestand tegen slijtage en slipwerend.

Mozaïekpatronen: tijdloos en tegelijk klasse!

Als je faience of grote tegels gebruikt, is mozaïek ideaal om je inloopdouche meer klasse te geven. Je laat zien dat je creativiteit belangrijk vindt, voor een uniek interieur. Het voornaamste voordeel van deze wand- of zelfs vloerbekleding is de mengeling van materialen en kleuren waarin je je persoonlijke voorkeuren kan uitleven, met specifieke motieven en friezen op elke gewenste plaats. Mozaïeken lenen zich zo goed voor vochtige ruimten, omdat ze opmerkelijk goed waterdicht zijn. Ongeacht hoe vochtig en warm het in dat vertrek ook wordt, ze behouden altijd hun fysieke en esthetische kwaliteiten. Mozaïektegels verhogen de waarde van je woning, door hun luxe uitstraling en hun duurzaamheid en omdat ze heel vaak in de smaak vallen van nieuwe eigenaars. En ze zijn ook veiliger: een vloerbekleding die uit kleine mozaïektegeltjes bestaat is minder glad en vermindert het risico op uitglijden. Neem in elk geval een professionele tegelzetter onder de arm die goed vertrouwd is met mozaïeken, want alleen hij kan je kwaliteitswerk garanderen!

Welke vloer- en wandbekleding je ook kiest voor een inloopdouche (faience, grestegels, mozaïeken, …), je moet altijd voorbereidende werken uitvoeren om de te betegelen oppervlakken perfect waterdicht te maken.

Category : Badkamer Tips / Publié le 17 Sep 2018