INNOVATIEVE BETEGELINGSSYSTEMEN

Voor een succesvolle en duurzame afwerking is het essentieel om niet alleen te beschikken over de juiste kwaliteit van tegellijm en voegmortels, maar ook om de volledige opbouw- en installatiesysteem te respecteren, inclusief de juiste oppervlaktevoorbereiding, het waterdicht materiaal en de aanpassing van het systeem over bewegende voegen volgens de specifieke behoeften van het project. Onze oplossingen omvatten tegelafwerkingen voor zowel binnen als buiten en dit met alle verschillende soorten en formaten van tegels. Sika biedt speciale systemen voor nieuwbouw en renovatiewerken, met kwaliteitsvolle oplossingen die een duurzame afwerking verzekeren.

Met onze lange geschiedenis en ervaring van meer dan 100 jaar in de bouw, en in het bijzonder met waterdicht materiaal en gespecialiseerde mortels, biedt Sika uitgebreide oplossingen voor betegeling in alle soorten ruimtes in overeenstemming met hun verschillende vereisten. Sika’s betegelingssystemen laten de tegelplaatsers toe om professionele resultaten snel en kosteneffectief te bereiken.

GROTE TEGELS

Het plaatsen van keramische en natuursteen tegels van groot formaat vereist speciale oplossingen aangeboden door Sika: een vlak oppervlak verkregen met een egalisatietechnologie die ontwikkeld is om onthechting en onvolkomenheden te voorkomen, gecombineerd met een uitstekende afwerking. Dit is een nieuwe generatie van hoogperformante, uiterst flexibele, cementgebonden lijmen, met een hoog polymeergehalte dat in twee lagen wordt aangebracht.

Vervolgens wordt er een voegmortel met een lage elasticiteitsmodulus en een uitstekende mechanische sterkte en slijtvastheid aangebracht, samen met een hoogperformante elastische voegkit op basis van silicone of polyurethaan voor bewegende voegen en aansluitingen.

ZWEMBADEN

Het plaatsen van tegels in zwembaden werd altijd beschouwd als een kritiek werk. Sika kan hiervoor steunen op uitgebreide expertise en ervaring.

Vooraf wordt de ondergrond hersteld en geëgaliseerd d.m.v. een geschikte cementgebaseerde uitvlakmortel. Sika voorziet vervolgens een 2-component, polymeer gemodificeerde, thixotrope, cementgebonden, waterdichte mortel in twee lagen, waardoor een duurzame waterdichting wordt bereikt. Daarna wordt een vervormbare tegellijm op cementbasis aangebracht. Deze lijm is bestand tegen thermische schokken op de ondergrond alsook tegen voortdurende onderdompeling in een alkalisch milieu.

Voor de voegmortel kunt u kiezen uit een gekleurde, waterdichte en flexibele cementgebonden mortel, die wordt gemengd met een speciale latex om de mechanische sterkte, slijstvastheid en ondoorlaatbaarheid verder te verhogen. Anderzijds is er ook een gekleurde, 2-component, waterdichte epoxyvoegmortel met hoge chemische weerstand en slijtvastheid. Als laatste worden bewegende voegen en aansluitingen afgedicht met een hoogwaardige, flexibele, chemisch bestendige en neutraal uithardende voegkit op basis van silicone.

GEVELS

Voor het betegelen van gevels heeft Sika tegellijmen en voegmortels ontwikkeld met een lage elasticiteitsmodulus, die bestand zijn tegen blootstelling van frequente thermische schokken en differentiële thermische bewegingen van verschillende gevelmaterialen.

De cementgebonden lijmen voor de betegeling van buitengevels hebben een hoog polymeergehalte en zijn zeer flexibel. Ze worden in twee lagen aangebracht om luchtinsluitingen onder de tegels te voorkomen. De cementgebonden voegmortel is waterdicht met een aanzienlijke flexibiliteit, slijtvastheid en hoge mechanische sterkte; de voegmortel wordt gemengd met speciale latex om de prestaties nog te verbeteren. Tot slot worden de bewegende voegen en omtrekken op een esthetische manier afgedicht met een gekleurde voegkit op basis van silicone of polurethaan. Deze zijn zowel elastisch en hebben een lage elasticiteitsmodulus zodat ze geschikt zijn voor voegen en barsten die onderworpen zijn aan grote bewegingen.