Het idee met het profiel

L’idée du profilé “Schiene”

http://www.fr.schlueter.be/entreprise.aspx

Du profilé au système complet – avec des idées innovantes et des produits de haute qualité, la société Schlüter-Systems KG est devenue leader sur le segment du «tout pour les carreaux». Avec plus de 800 employés en Europe et aux États-unis et un total de sept succursales, Schlüter-Systems est depuis quatre décennies la référence au niveau national et mondial dans le domaine des solutions pour la pose et la mise en œuvre de carreaux et de dalles.

L’idée du profilé Schiene

Toen de jonge tegelzetter Werner Schlüter werd gevraagd een badkamer met 5 deuren te betegelen, kwam hij op het lumineuze idee van een profiel. Dat idee betekende het begin van een succesvolle ondernemerscarrière. Uitvindingen komen niet zomaar uit de hemel vallen, maar stammen uit de praktijk! Interessante ideeën zijn vaak het resultaat van een jarenlange ervaring, gekoppeld aan een behoorlijke portie creativiteit. Ze zijn ook altijd een spiegel van de tijd waarin ze ontstaan! Ondertussen staat de naam van de jonge tegelzetter voor een internationaal hoog aangeschreven merk en een bedrijf dat toonaangevend is in zijn branche.

Het leven aangenamer maken!

Het is aan de pioniersgeest van de oprichter Werner Schlüter?

Te danken dat we staan waar we nu staan: de Schlüter®-SCHIENE is vandaag een succesvol product dat wereldwijd gekend is. Geen wonder dat we steeds aan de zet zijn. Zo kunnen we u steeds het leven aangenamer maken. We concentreren ons daarbij vooral op het detail. Daardoor zijn onze oplossingen vaak zo vernuftig dat ze in het beste geval niet eens opvallen.

Voor hoogkwalitatieve systeemoplossingen. 
Het is pas wanneer we terugblikken op de lange weg die het profiel heeft afgelegd, dat we ons rekenschap geven van het belang van het contact met de praktijk. Daarom wordt elk product reeds tijdens de ontwikkelingsfase ook in het dagelijks werk getest. We beschikken daarvoor over een eigen firma, FLIESEN-SCHLÜTER, een tegelzettersbedrijf dat in en rond Iserlohn actief is. Hier testen we alle nieuwe producten op hun verwerkingskwaliteit en gaan we na of er een markt voor bestaat.

Uit de praktijk voor de praktijk… 
… is bij ons niet zomaar een slogan, maar een succesvolle Schlüter-traditie. En dat al meer dan drie decennia lang! Niet alleen goede ideeën, maar ook hooggeschoolde en gemotiveerde medewerkers hebben ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de tegelsector. In deze wetenschap investeert Schlüter-Systems constant in opleidingen en cursussen voor zijn medewerkers en in de verdere ontwikkeling van zijn productieapparaat. En omdat we veel belang hechten aan functionaliteit en verwerkbaarheid, wordt elk nieuw product behalve aan interne praktijktests ook aan de proeven van gerenommeerde onafhankelijke instituten onderworpen