Welkom bij Federale Verzekering

Federale Verzekering bestaat uit drie verzekeringsondernemingen die onder de vorm van “onderlinge” of “coöperatieve” werken, zonder externe aandeelhouders die hun deel van de winst opeisen. Daarom deelt ze haar winst met u!

Maar dat is niet alles… Wij waarborgen u een maximale bescherming en we bieden u performante spaar- en beleggingsformules.

In elke fase van uw leven staat Federale Verzekering klaar met zowel globale oplossingen als met formules die voor u op maat gemaakt worden. Ze beschermen u en helpen u sparen en investeren.

Globale oplossingen omvatten alle types van risico’s waaraan u (en eventueel uw onderneming) blootgesteld kan worden.

Oplossingen op maat houden rekening met uw specifieke situatie (en eventueel die van uw onderneming) in het verleden, vandaag en in de toekomst.

Ontstaan en ontwikkeling

Federale  Verzekering: meer dan 100 jaar trouw aan het principe van wederzijdse hulp en solidariteit.

In 1911 beslissen 13 Belgische bouwondernemers om hun eigen verzekeringsmaatschappij op te richten.

Hun doelstelling? De bescherming van hun personeel tegen arbeidsongevallen en alle financiële onzekerheden die zulke dramatische gebeurtenissen met zich meebrengen.

Gesterkt door meer dan 100 jaar ervaring, biedt Federale Verzekering u een volledig gamma van verzekeringen en van financiële producten voor particulieren en ondernemingen, ongeacht de sector.

Uiteraard blijft Federale Verzekering meer dan ooit dé verzekeraar bij uitstek voor professionelen uit de bouwsector.

Minder ongevallen, minder kosten

Vandaag de dag is risicobeheer onmisbaar geworden voor de directie van een onderneming. Duizenden ongevallen veroorzaken immers jaarlijks aanzienlijke verliezen.

Ontdek alles over onze Dienst Preventie!

Uw mobiliteit

U wilt met een gerust gemoed en goed verzekerd de weg op! De oplossing? Neem een verplichte verzekering B.A. Auto bij Federale Verzekering. U kunt die daarna aanvullen met bijkomende waarborgen. Zo beschermt u niet alleen uzelf op een doeltreffende manier, maar ook uw passagiers en uw voertuigen. De service en de reikwijdte van de waarborgen zullen hierbij ongetwijfeld het verschil maken. Om dan maar te zwijgen over het feit dat u ook uw deel van onze winst krijgt: u kunt een deel van uw premies in de vorm van restorno’s* terugkrijgen.

Uw Aansprakelijkheid

Bescherm uzelf voor de ongevallen die kunnen gebeuren in uw winkelruimte, zaak, … en waarvoor u aansprakelijk gehouden wordt.

Bescherm uzelf voor de ongevallen die kunnen gebeuren in uw winkelruimte, zaak, … en waarvoor u aansprakelijk gehouden wordt. Ook door het uitoefenen van uw beroep kunnen er ongevallen gebeuren waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.
Want een ongeval is snel gebeurd, met schadegevallen die al snel hoog kunnen oplopen. Een bezoeker wandelt door uw showroom, struikelt over het tapijt en breekt zijn enkel. U installeert een nieuwe waterleiding bij uw klant, maar die breekt waardoor er zware waterschade is. U hebt een restaurant en op een avond breekt er brand uit, waardoor er gewonden vallen.

Bescherm uw

aansprakelijkheid als ondernemer

Bescherm uzelf voor de ongevallen die kunnen gebeuren in uw bedrijf, toonzaal,… en waarvoor u aansprakelijk gehouden wordt.

Bescherm uzelf voor de ongevallen die kunnen gebeuren in uw bedrijf, toonzaal, … en waarvoor u aansprakelijk gehouden wordt. Ook door het uitoefenen van uw beroep, of door fouten van uw personeelsleden, kunnen er ongevallen gebeuren waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

Want een ongeval is snel gebeurd, met schadegevallen die al snel hoog kunnen oplopen. Een bezoeker wandelt door uw showroom, struikelt over een losliggend stuk tapijt en breekt zijn arm.
U hebt een hotel en op een avond breekt er brand uit, waardoor er gewonden vallen.

Uw gebouw, materieel en goederen

Met onze verzekeringen is uw onderneming steeds verzekerd van uitgebreide waarborgen. En ze zijn steeds op maat van uw bedrijf.

Met onze verzekeringen is uw onderneming steeds verzekerd van uitgebreide waarborgen. En ze zijn steeds op maat van uw bedrijf.
Er kan van alles gebeuren. Brand-, rook- of waterschade in uw kantoren? De handelswaar in uw opslagruimtes wordt op een nacht gestolen? Het IT-materiaal in uw bureaus gaat kapot door een overspanning op het elektriciteitsnet. De ovens in uw industriële bakkerij gaan stuk door vandalisme? De drukpers in uw drukkerij moet gerepareerd worden na schade als gevolg van een montagefout?
En wat als u niks meer kunt verhandelen of produceren door een grote brand in uw gebouwen?
U wil niet enkel uw kantoren, gebouwen, ateliers, opslagruimtes … goed beschermen. Maar ook het materiaal waar u mee werkt of de goederen die u verhandelt. Deze maken immers integraal deel uit van uw zaak.