avantages-carrelage-exterieur

Het terras is een belangrijk element voor de uitstraling van je huis. Er is een breed scala van buitenvloeren waaruit je kan kiezen. Afhankelijk van welke sfeer je op je terras wilt, kies je het best je vloerbedekking. Een terras in tegels of steen is bestand tegen veel factoren en kan perfect aangelegd worden. Het is belangrijk om rekening te houden met zowel het onderhoud als de esthetiek. Kies daarom voor een elegante en praktische buitenvloer!

De 4 grote voordelen van buitentegels

1-. Je hebt een breed aanbod om uit te kiezen

Wanneer je kiest voor een tegel, kan je gaan voor een houteffect, natuursteenlook of leisteen, zonder de nadelen van deze gevoelige materialen. Je hebt een heel ruime keuze aan buitentegels. Je kan kiezen voor keramische tegels, terracotta, porseleinen tegels, vloertegels of cementtegels. Al deze opties zijn perfect voor je terras!
Tegels combineren heel veel voordelen en kunnen zorgen voor een prachtig geheel. Een deskundig vakman zorgt er bovendien voor dat je tegels een lange levensduur hebben.

2-Weerstand en beveiliging

Tegels zijn niet alleen een betaalbare optie, ze zijn ook een heel sterk materiaal. Als je kiest voor een teras uit tegels, heb je een sterke bescherming tegen allerlei factoren. Ga wel voor tegels die voldoen aan de weerstand normen en de aanbevolen criteria voor buitenvloeren. Vraag je tegelhandelaar om advies om de beste tegel te vinden die bovendien weerbestendig is. Tegels zijn een milieuvriendelijk materiaal en bestand tegen compressie, schokken en krassen.

3-Decoratief effect

De tegel biedt een prachtig decoratief potentieel omdat het in verschillende varianten qua grootte, vorm, kleur en prijs bestaat. Met het grote aanbod aan keuzes in termen van kleur, kunt u de decors variëren naargelang u wil.

4-Gemakkelijk onderhoud

Eén van de grootste voordelen van patiotegels is dat ze heel makkelijk te onderhouden zijn. Je maakt gewoon een mengsel van bruine zeep en water om je tegelvloer te reinigen. Als ze erg vuil zijn geworden, kan je een mengsel van water en soda gebruiken om de overgebleven vlekken te verwijderen. Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger, dit kan namelijk microbarstjes veroorzaken waar water kan inkomen, waardoor bij vriestemperaturen barsten kunnen verschijnen. Na de winter kan je je tegels schrobben met bleekwater (altijd verdund), dat je daarna afspoelt met water en een borstel.

Vijf gevallen waarin je best voor een porselein steengoed tegel kiest

a- Frequent bewandelde gebieden. In openbare ruimtes is de vloer gevoelig voor krassen, vlekken en afbraak. Dankzij hun uitzonderlijke weerstand tegen slijtage en schokken, worden deze tegels op grote schaal gebruikt in winkels, universiteiten, vakantieclubs, luchthavens en treinstations.
b- Plaatsen die eenvoudig onderhoud vereisen, zoals hotels, restaurants, ziekenhuizen en kantoren. Porseleinen tegels hebben lage absorptiesnelheid waardoor ze minder onderhoud nodig hebben dan andere stenen.
c- Porselein steengoed is perfect voor buiten omdat het vorstbestendig is. De dichtheid en het gewicht maken het makkelijk te installeren en het is minder duur dan natuursteen. Je hebt een steen van goede dichtheid nodig om te voorkomen dat je breukjes krijgt tijdens het dooien.
d- Wetlands: zandsteen en kalksteen zijn poreus en kunnen daarom niet in wetlands worden gebruikt. Porseleinen tegels hebben een lage absorptiesnelheid die voldoet aan de UPEC-standaarden.
e- Gebieden waar veiligheid prioritair is. Er zijn veiligheidsnormen voor porselein steengoed, maar niet voor natuursteen. Daarom kies je beter porseleinen tegels voor de randen van zwembaden, spa’s, hallen, trappen, trottoirs, … Kortom, alle plaatsen waar veiligheid voorop staat. Porseleinen tegels voldoen ruimschoots aan de voorgeschreven antislipstandaarden, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over veiligheid.

Conclusie

Als je op zoek bent naar de ideale buitenvloer, biedt de tegel je een gevarieerd ontwerp en een grote weerstand in de tijd. Eenvoudig te onderhouden, hygiënisch en gemakkelijk te reinigen met water en ontvetter (zoals ammoniak, bleekmiddel of een ander industrieel product). Daarnaast is de tegel een decoratieve optie en dus de ideale bekleding om je terras levendig te maken.
Volg altijd het advies van een professional voor het installeren van buitentegels.

voordelen-van-buitentegels

Category : Terras / Publié le 08 Oct 2017